Znakomita publikacja, może istniała by szansa jeden z przyszłych numerów poświęcić fotografii abstrakcyjnej.
Wersja do druku
Znakomita publikacja, może istniała by szansa jeden z przyszłych numerów poświęcić fotografii abstrakcyjnej.
Szanse zawsze istnieją, skład numerów w dużej mierze zależy od tego, jaki materiał mi się "trafi". Czasami mam jakąś wizję i ją realizuję, czasami wizję dorabiam do tego, co dostaję :)
No i nie wszystkie wydania będą tematyczne, niektóre będą mieszane (tak jak 2 pierwsze), i wtedy, żeby podjąć dany aspekt wystarczy materiał na 5-10 zdjęć.
Także zapraszam.
redakcja@canon-foto-klub.pl :)
jeszcze mi taki pomysł przyszedł go głowy. Może by tak coś na kształt warsztatów z cyfrowej ciemni, wybrane zdjęcie np z numeru, (ale może być i z poza) daj my na to z nr 10 jakieś zdjęcie z kolekcji Roberta Jachima z materiałem wyjściowym i opis zastosowanej techniki, myślę, że to pomogło by doskonalić warsztat początkującym fotografom. Niektóre zdjęcia powalają swym klimatem ale nie są to czyste zdjęcia, reporterskie. Przemyślana obróbka i nadanie szlifów wydobywa z kadru "to coś". Oczywiście opis obróbki był by autorstwa twórcy zdjęcia jeżeli by wyraził na to zgodę i zechciał podszkolić innych użytkowników.
Akurat Robert dość kompletnie opisał jak tworzył te zdjęcia :)
Ale coś takiego mam w planach. Może nawet się uda w następnym numerze i to z takim "bardziej sławnym" fotografem :)
Wizja następnych dwóch wydań się w miarę wykrystalizowała:
-- kolejny numer leci z wydarzeniami bieżącymi i portretem (gość specjalny: Gregor Laubsch)
-- następnie będzie numer niecyfrowy (już mam obiecane otworki, kolodiony i polaroidy, pomijając "standardowe" analogi, więc zapowiada się ciekawie)
Jeżeli ktoś chce się jeszcze załapać na portretowe, to proszę o dość szybki kontakt.
Z deklaracjami na analogi czekam do końca lipca.
Reszta planów na razie pozostaje bez zmian, czyli:
-- opuszczone/zapomniane (powoli się zapełnia)
-- fotografia sportowa (świeci pustkami :P)
-- fotografia "krajobraz i podróże" (też już sporo materiału mam)
Wszelki informacje pod adresem redakcja@canon-foto-klub.pl :)
Poszło na maila do portretu, opuszczonych i sportu (trochę innego niż się zwykle ogląda)
Portret praktycznie już pełen, przyjmę tylko zdjęcia powalające na kolana :D
Kolejne jeszcze otwarte:
-- fotografia niecyfrowa (do 20 lipca)
-- opuszczone/zapomniane
-- krajobraz i podróże
-- sport i motoryzacja
-- street i reportaż
Zapraszam :)
najeli nie wiem ale nie mogę pobrać wydania specjalnego 03/2012
jakaś wskazówka ?
Ok problem tkwił u mnie.
Naprawdę dobra robota
Coś wiadomo o przybliżonym czasie publikacji nowego numeru ? :)