Za czasow mojej mlodosci jak nam jakas latarnia zbyt przeszkadzala (np oswietlala przytulny zakatek do konsumpcji ;) ) to proce szly w ruch :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Wersja do druku
Za czasow mojej mlodosci jak nam jakas latarnia zbyt przeszkadzala (np oswietlala przytulny zakatek do konsumpcji ;) ) to proce szly w ruch :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Jesli latarania ma klapke dostepowa w korpusie na dole, albo ja otworz albo przez dziurke poswiec silna latarka. Wylacza sie na 15minut. Niestety nie wszystkie tak dzialaja.
Ej! Ja jestem łysy!!! :mrgreen:Cytat:
Kamień/wiatrówka/łysy kolega
No niby - ale ta ma osłonę z pleksi dosyć grubą. :( Już kombinowałem z takim pomysłem ...Cytat:
Za czasow mojej mlodosci jak nam jakas latarnia zbyt przeszkadzala (np oswietlala przytulny zakatek do konsumpcji ) to proce szly w ruch
Hmm - możliwe że jest na czujnik - sprawdzę. ;)Cytat:
Jesli latarania ma klapke dostepowa w korpusie na dole, albo ja otworz albo przez dziurke poswiec silna latarka. Wylacza sie na 15minut. Niestety nie wszystkie tak dzialaja.
Mój kolega kiedyś zauważył, że jak rozhuśta latarnię, to gaśnie na chwilę. Za którymś razem zgasła na stałe (troche nienaturalną pozycję miała już...)
:lol:
Jestem pod wrażeniem, ale oprócz sprzętu to chyba mialeś sporo szczęści przy robieniu tych zdjęć.
A co ma sprzęt do tego? Zrobiłbym takie (prawie) każdym aparatem co umożliwia mi ustawienie wystarczająco długiego czasu. A szczęście? W sumie nie - po prostu robiłem tak długo zdjęcia czarnej nocy, aż przeciął ją piorun.Cytat:
Jestem pod wrażeniem, ale oprócz sprzętu to chyba mialeś sporo szczęści przy robieniu tych zdjęć
Biorac pod uwage zdanie 1 vs zdanie 2... czy probowalbys robic Mori takie zdjecia aparatem analogowym (oczywiscie takim z czasem B) ?Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Ile klatek poszlo zanim zlapales te ktore cie zadowolily? :D
Ja ostatnio próbowałem tylko, że było za jasno. Chyba zrobiłem 200 klatek i mam ze 4 błyskawice. Oczywiście cyfrą.
1. Kiedyś dawno.Cytat:
czy probowalbys robic Mori takie zdjecia aparatem analogowym (oczywiscie takim z czasem B) ?
Ile klatek poszlo zanim zlapales te ktore cie zadowolily?
2. Żadna mnie nie zadowoliła, bo laborant był debilem.
A teraz wytłumacz mi czym różni się f/10, ISO 100, 10sek. w analogu i cyfrze.