dokladnie tak jak piszeszCytat:
Zamieszczone przez czeczot
Wersja do druku
dokladnie tak jak piszeszCytat:
Przejrzyj tabele minimalnych wynagrodzeń ZPAF i potraktuj to jako punkt wyjścia.Cytat:
Zamieszczone przez aqua
http://www.zpaf.pl/test/content/prawa_aut/tabele.php
Tylko kto te stawki stosuje? Popytajcie o ceny w wydawnictwach, średnio 25% tych z tabel.
Ciekawi mnie opinia ludzi, którzy regularnie sprzedają swoją robote. I nie chodzi o fotografów ślubnych, to oddzielna kategoria. Bo informacje od amatorów, którzy sporadycznie coś puszczą są mało miarodajne.
Osobiście (w całym życiu) sprzedałem jakieś 500 fotek. A rozpiętość cen to przedział od 10zł do ponad 1000zł za sztukę. Z tym, że te najdroższe były tylko 3, a później długo długo nic. Ale ja nie żyję z fotografii, a nawet nie zarabiam nią na sprzęt. Czysta amatorka niskich lotów.
No to powiedz 1000zł, bo nikt nie jest w stanie ci powiedzieć, czy masz wziąść 325zł czy 10.000zł. Sam musisz ocenić ile wg. cienie warta jest twoja praca.
Ja bym się poważnie zastanowił nad jakościa zdjęć gościa który by mi oferował 600 zdjęć ze ślubu za 600zł .Dam aparat siostrzeńcowi i czuję ze nacyka również 600 zdjęć i to za darmo a jakość i wartość tych zdjęć będzie porównywalnaCytat:
Kolega pytał sie w agencji w Warszawie i tak:
za wykorzystanie na samochodach 1000 zł rocznie
za wykorzystanie w internecie 2000 zł rocznie!