A nie możesz napisać tego oficjalnie ? Przecież taka informacja będzie na pewno cenna.
Wersja do druku
Zostałem poproszony przez serwisanta, który pokonał Żytnią o to, żeby nie reklamować go w tym kontekście. Świat jest za mały i wszyscy się znają...
Natomiast myślę, że nie ma przeciwwskazań, jeżeli prywatnie doradzę komuś, gdzie oddałbym obiektyw następnym razem do naprawy. ;-)))
Mam nadzieje ze ten temat przeczytali fachowcy z zytniej. Brak slow. W sumie to oni powinni Ci zrefundowac ta wlasciwa naprawe. Spieprzyli niech placa. Pozatym napewno jest gwarancja na usluge naprawy.
Oczywiscie, ze POWINNI. Ale pewnie maja to w malo szlachetnym miejscu.
Ja kiedys mialem odebrac z serwisu Nokii telefon, ktory byl "sprawny zgodnie z wytycznymi producenta", cytujac karte naprawy. Problem w tym, ze nawet sie nie wlaczal...
Jak widac takie "wytyczne" to przykry standard u nas.
Fachowcy z Żytniej przede wszystkim cały czas twierdzili, że obiektyw jest sprawny. Ewentualnie, jeżeli naprawdę się czepiam, mogą mi wymienić USM za prawie 1000zł, bo chyba zdradza objawy zużycia... A poza tym mogą jeszcze raz skalibrować AF. Tłumaczenie, że przy ostrzeniu ręcznym na Liveview nie powinno zależeć od działania AF nie zostało przez pana za ladą przyjęte, a z prawdziwym serwisantem nie udało mi się porozmawiać.
W sumie ciekawe, ponieważ dostali do obejrzenia te same zdjęcia, które zamieściłem w tym wątku, i te same, na podstawie których właściwy technik zaczął podejrzewać przekoszoną soczewkę... Ok, ale nie będę już dolewał oliwy do ognia.
Jeszcze może tylko jedno. Uwzględniając to, ile próśb dostałem via PW o informację o serwisie, który może poprawić po CSI to chyba Canon Polska powinien się tym też zainteresować...
Mógłbym też dostać te namiary?Dzięki z góry:)
Ja też poproszę o namiary.