na cropie 28mm może być wąsko do reportaży
Wersja do druku
na cropie 28mm może być wąsko do reportaży
Moje własne projekty i ulica. Skoro 28mm będzie wąskie to może to 20mm (tylko światło słabe) ?
Jak szukasz standardu to 28/1.8 albo sigma 30/1.4 sprawdzą się bardzo dobrze.Cytat:
Taki styl mi jak najbardziej odpowiada, szukam standardu, reportażu w klimacie Bressona.
Nie odpowiemy Ci jaka ogniskowa będzie najlepsza - dla jednych standard to kąty widzenia bliższe 50mm, dla innych 35mm a jeszcze dla innych ideał leży pośrodku;-)
Do klimatu Bressona to najlepiej nie przejmować się za bardzo czym ale JAK i w JAKIM MOMENCIE;-)
Moze weź na początek 17-40L i przekonasz sie jaka ogniskowa jest przez Ciebie najbardziej wykorzystywana. To szklo jest w dobrej cenie i praktycznie nie traci na wartosci przy odsprzedazy.
Z tymże 17-40 to jednak duża kasa
Słuchaj...
Czy masz jakąś puszkę (lustrzankę) obecnie???!!!
Trochę nie rozumiem Twojej dywagacji. Pytasz, masz odpowiedzi, wątpisz,...
Co posiadasz?
Właśnie sprzedałem moje 400D i kupuję 7D pod koniec miesiąca
Jaka ogniskowa dla Ciebie była najbardziej oki? Pytam bez złośliwości bo... 7D jest bdb puchą, 28mm jest również bdb, tylko jeden minus... stałe 28mm
Jeśli uważasz, że ten ką widzenia będzie nie najgorszy to nie wiem nad czym tu się zastanawiać... kupuj i rób zdjęcia.
ok, dzięki !
Uważam, że 28mm jest dobrym rozwiązaniem.
Nie mam porównania z 7D, ale... ze swoim 5DII i kolegi 50D.
Dla mnie fajne szkło... pewne, szybkie i akceptowalne optycznie. Wiadomo, że to nie L, ale w pełni przydatne i używalne.
P.S. Nie każdego stać na L, ale to nie oznacza, że przez to nie umie się wykonywać zdjęć.
Kupuj :-D