-
8 najlepsze
rozjaśnienie niepotrzebne - wygląda jak nagrobkowe :)
4. dzieciak coś się niedobrego stało - wygląda jak jasna plama z oczami - zrobiło się płaskie bardzo. podobnie nr 3 tylko lżej spaprane :)
9 do kosza :)
Masz zamiar robić każde zdjęcie w innym kolorze ? bo na wejściu Ci powiem - ubierz grubą skórę :)
Pozdrawiam Przemek
-
na 4 dziecko jak lalka wygląda.
-
Tak sobie robię, taki styl mam, nie lubię monotonności :) Wrzucam po to by dowiedziec się co poprawic, cały czas eksperymentuję :) Dlaczego 9 do kosza? :>
-
Jak numer 1 celowo zjechany w kwestii jasno/ciemno to ok - bo jest skok coś się dzieje - postać na tle nieba...
...natomiast numer 9 jest statyczny i nie ma tam nic poza samą modelką - więc postaraj się aby było ją widać jak należy - oczy, nos, usta, kształt twarzy. Pokazujesz ja prawda ? a nie fakt ze siedzi na krześle kuchennym :)
Poczytaj o sposobach oświetlenia studyjnego - podstawowego :)
-
To pierwsza sesja z lampą :D Nowy nabytek a nie ma kiedy wziaśc kogoś i pocwiczyc :(
Ojj, śmiem się z Toba nie zgodzic. Wszystko jest widoczne, poza nie jest przypadkowa, wszystko miało swój zamierzony cel :) Ogólnie to nie jest ona taka statyczna po ściąga bluzkę (czarną) :DD może tego nie widac bo lampa zamraża. Wg Twojego sformułowania połowa zdjęc które widziałem jest po prostu do kosza, bo nie jest przodem z idealnym oświetleniem, a wydaje mi się że światłem należy się bawic i cudowac, łamac obowiązujące "canony ;)", tworząc przy tym coś nowego. No ale wg Ciebie jak ją powinienem ustawic? Doradz cos. Po książkach nie chce mi się latac znów :)
-
Bardzo proste wystarczy że po drugiej stronie walniesz coś co odbija światło .. jak na ty filmiku http://www.youtube.com/watch?v=GGs9bQburNE - to tak na początek
zobacz jak pan jest oświetlony od drugiej strony delikatnie
Możesz użyć blendy - po to są :) a jak nie to możesz sobie zrobić z białego kartonu :)
Na youtube znajdziesz mnóstwo filmików instruktażowych - bo przecież lepiej zobaczyć niż przeczytać :) .. czy nie ?:)
-
Heh :D Oczywiście że tak, choc jeśli jest coś co mnie kręci to pewnie że mogę też przeczytac :) Blenda blenda...jest w toku :) Cały czas zbieram się do zakupy koca termicznego i myślę to jakoś zmontowac fajnie. Jak się ma dwie lampy to problem z głowy, no ale...nie od razu Rzym zbudowano :P Jakieś triki jeszcze? Mam jedną lampę do dyspozycji + parasolko-softbox. Wrzucę coś jeszcze za chwilę.
-
wrzucaj wrzucaj - kto pyta nie błądzi :)
a trików jest dużo bardzo tylko trzeba szukać czytać - jak zajrzysz w moje portfolio zobaczysz, że najlepszym światłem dla mnie jest naturalne - Nie mam nawet lampy błyskowej już :) po prostu nie używam. Ze wszystkiego wychodzę programowo :)
-
Ah, stwierdziłem że nie ma co wrzucać starszych :) trzeba nowe zrobić :D ja też nie jestem fanem błyskania, może przez to że nie miałem? I nie umiem się tym jak widać posługiwać :D Widziałem, czad fotki masz :)
-
Dzięki :)
Wyjdź na świat tam jest mnóstwo fajnego światła i największe studio :):)