Spróbujmy inaczej: zresetuj aparat do ustawień fabrycznych. Być może w menu dotyczącym połączenia APARAT - PC jest inne ustawienie.
Wersja do druku
Spróbujmy inaczej: zresetuj aparat do ustawień fabrycznych. Być może w menu dotyczącym połączenia APARAT - PC jest inne ustawienie.
Sorki że po tak długim czasie dopiero odpisuje.
Przywracanie ustawień fabrycznych nie pomogło, dalej to samo.
No to ja miałęm taki problem. Zgrywałem zdjecia z Fuji i Canona poprzez jakis tani czytnik "ilestam in One". W aparacie bylo OK, w czytniku klepsydra Windowsow krecila sie kilkanascie minut, ponownie w aparacie bylo OK, ponownie w Windowsach nie odczytalo karty, po czym w aparacie pokazalo brak karty. Karta SD walnela na amen.
Teraz jesli potrzebuje to uzywam czytnika USB Sandiska i nic wiecej nie walnelo, czego i Tobie zycze.
Dla osób wchodzących tutaj pierwszy raz, wyjaśnię jeszcze raz:
Pewnego spokojnego dnia, postanowiłem zgrać sobie zdjęcia. Wyjmuję kartę i wkładam do czytnika usb. O dziwo, czytnik jej nie wykrywał, podejrzewałem że to wina czytnika, jednak nie. Spróbowałem również ją włożyć do czytnika w drukarce i laptopie, ani jedno, ani drugie też nie wykrywało karty. Więc pomyślałem że karta się zepsuła. Kupiłem nową, jednak po 1 użyciu w aparacie, z tą kartą też się tak stało, żaden czytnik jej nie wykrywał. Jednak aparat kartę wykrywa, stąd też mogę zgrywać zdjęcia tylko podłączając usb do aparatu. Czy miał ktoś taką dziwną usterkę?
(ps próbowałem przywracać ustawienia fabryczne, formatować kartę i przez aparat i komputer)
Byłbym cholernie wdzięczny za pomoc.