Ok wielkie dzięki. Już wiem czym się kierować pójdę za waszą radą, albo kupie jakieś 2 stałki zawsze to większy komfort pracy.
Wersja do druku
Ok wielkie dzięki. Już wiem czym się kierować pójdę za waszą radą, albo kupie jakieś 2 stałki zawsze to większy komfort pracy.
Fakt faktem, że zmieniłbym obecne szkło na wspomnianego T 17-50 i do tego Canona 50 1.4.
Taki zestaw jest dobry.
jako "plan B" ,jako pierweszą opcje wymienił 5d, ale nie spierajmy się, to jego problem:mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
sorry, ale wg mnie bez sensu, 2 szkła w zakresie 50mm, oba powiedzmy srednie (tamrona nie znam, ale 50 1.4 rozsypała mni się po 1,5K zdjęc, a poza tym miła taki bf powyżej 4 metrów , że prawie mikroregulacji nie starczało) i co dalej... no dalej zmiana tamrona na cos innego w wypadku zakupu piątki
pełna klatka która jest jako plan a to w okresie około kwiecień/ maj następnego roku (2012). Żeby nie było nieścisłości:)
Zdecydowanie C 50/1,4 fajne szkło i nie trzeba będzie zmieniać po przesiadce na FF :)
do ślubów sama 50 1.4 nie wystarczy ale będzie napewno jednym z szkieł potrzebnych, 85 jest extra szkłem ale niestety sam na śluby nie wystarczy bo jak będzie ciaśniejszy kościół to koniec ;D
Więc chyba najlepszym wyborem w tej sytuacji będzie 50 1.4 a potem zakup innych lepszych szkieł. Moja rada zamiast kupować body FF zainwestuj w szkła a na ślubach zarobisz na body.