-
Cała lista wciąż się tworzy, ale... wg. ilości jest tak.
1. KKM
2. Olympus klub
3. Sony
4. Canonboard
5. Cro.pl
6. Nikoniarze
7. Pentax
Zapisanych jest już full.
Zapłaconych - ok 25%.
Czyli jak zwykle większość wpłaci w okresie ostatnich 3 tygodni.
A program właśnie się kończy robić.
Trzech VIPów aż będzie.
Każdy z innej działki fotografii....
-
1. szuler
2. +1 Agnieszka +1 (3 lata)
3. Zbyszko666
4. +1 (Justyna)
5. 3voQ
6. +1 (Ewelina) +1 dziecko (roczek)
Lista rezerwowa:
1. Wiktor D. (niezrzeszony, Kanonier)
PROGRAM RAMOWY IMPREZY.
PIĄTEK 17.02
- przyjazd uczestników i zakwaterowanie
- zajęcia w plenerze wg. własnego uznania
- 17:00- 18:00 Obiadokolacja
- 18:00 Oficjalne otwarcie pleneru
- powitanie gości, informacja wstępna, przedstawienie gości specjalnych
Program wieczorny (blok prezentacji autorskich)
- 18:30 Prelekcja gościa (ZPAF, fotografia reportażowa i dokumentalna, laureat World Press Photo, Grand Press Photo) "Powrót do przeszłości" oraz dyskusja z udziałem obecnych.
(zdjęcie grupowe)
- 20:00 Prelekcja gościa (ZPAF, fotografia dokumentalna "Ocalić przed zapomnieniem") oraz dyskusja z udziałem obecnych.
- 21:30 Prelekcja gościa (Polska Agencja Prasowa, fotoreportaż codzienny) oraz dyskusja z udziałem obecnych.
-od 23:00 czas wolny
SOBOTA 18.02
- poranne focenie (dla zapaleńców wyjście grupą w góry na pobliskie wierchy, cel do ustalenia wg. pogody i warunków).
- 8:00 - 9:00 śniadanie
- od 9:15 zajęcia w terenie (wg. pogody), wyjazd na punkty widokowe… Ochodzita, Koczy Zamek, fotografia krajobrazu górskiego, wizyta w pracowni rękodzieła ludowego w Koniakowie (słynne w Europie koronki koniakowskie) - koszt ok. 1.50zł/osobę oraz w słynnej Chacie Kawuloka w Istebnej gdzie z udziałem prawdziwego górala można obejrzeć, dotknąć, sfotografować a nawet i może zagrać na ludowych instrumentach takich jak trombita, skrzypce (koszt wstępu dla grupy 30-40 osób = ok. 120zł. )
- 14:00 - 15:00 obiad
- 15:00 – 16:30 sprzęt, dyskusje, wymiana doświadczeń.
- 16:30 – 19:00 Poradnik fotografii ślubnej- czyli mini warsztaty i dyskusja z udziałem profesjonalisty (Sławek Nakoneczny). Dla niezainteresowanych- czas do dowolnego zagospodarowania.
- 19:30 – 23:30 Biesiada i zabawa z konkursami (konkurs wiedzy o fotografii oraz konkurs niespodzianka), (foto grupowe)
NIEDZIELA 19.02
Poranne fotografowanie w terenie (w trybie dowolnym).
8:00 - 9:00 śniadanie i foto grupowe
9:30 – 10:00 Oficjalne zakończenie pleneru.
Od 10:00 indywidualne wyjścia w teren oraz wyjazd uczestników
(wykwaterowanie do godz. 14:00).
Organizator zastrzega możliwość dokonania zmian i korekt w zależności od warunków - najbardziej prawdopodobna zmiana dotyczy zajęć sobotnich (może zostać wymuszona pogodą).
Informacje dodatkowe: Na podstawie inspekcji dokonanej przeze mnie w niedzielę 15.01 i zebranych informacji potwierdzam że:
- zasięg WiFi- jest na terenie całego obiektu - zasięg telefonii komórkowej- poza jadalnią i barem ogólnie jest. Najlepiej na zewnątrz i na piętrach. Najlepiej odbiera Orange, Play bardziej przy oknach i na zewnątrz.
- temperatura w pokojach- naprawdę ciepło! Bez obaw, będziecie nie raz wietrzyć...w nocy tez ciepło.
- każdy pokój ma szklane kubki dla gości chcących sobie zrobić kawę czy herbatę. Czajniki są na korytarzu. Jeden jest w recepcji.
- każdy uczestnik imprezy po przybyciu winien wpierw zgłosić się w Recepcji, która znajduje się w budynku A na I piętrze przy klatce schodowej (plan budynków, wejście itd. będzie tu do wglądu). Po zgłoszeniu swych danych, podpisze się na liście. Otrzyma też regulamin imprezy (treść podam do wcześniejszego zapoznania się) oraz kartę gościa do wypełnienia.
Zaopatrzeniowo przydatne:
- najbliższa stacja paliw (czynna do godz. 22) w Milówce przy rzece (niskie ceny!) oraz dalej w Ciściu (Slovnaft), całodobowa w Węgierskiej Górce w centrum przy drodze (Bliska).
- Sklepy: Biedronka- w Milówce (od 7-21), sklepy prywatne w centrum, sklep ogólnospożywczy- tam gdzie punkt apteczny poniżej, pizzeria - w Milówce.
- Apteki: Milówka centrum oraz najbliższy nam punkt apteczny w Milówce Szarem- przy rozstaju dróg do naszego pensjonatu i Kamesznicy.
- kościół (jeśli ktoś zapragnie strawy duchowej w niedzielny poranek)- blisko w Kamesznicy- o ciekawej bryle.
Poniżej przedstawię jeszcze opisy miejsc, plany dojazdu i zobrazuję okolicę oraz podam wykaz opcji wycieczkowych. Podane zostaną także zagadnienia orientacyjne naszego obiektu, parkingu i okolicy.
-
No i bardzo dobrze wiedzieć , jak co jest rozpisane:) spoko
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze jedno pytanie kto leci z śląska( Rybnik,Wodzisław itp) ,bo jak na razie nie wiem jak z transportem. Oczywiście zostaje kolej ,aczkolwiek zapytać zawsze można?
-
UWAGA Kanonierzy! Są jeszcze wolne miejsca!
Zapraszamy, bo program jest naprawdę bogaty w treści!
-
Naszymi gośćmi specjalnymi na plenerze będą:
Prelegenci:
- Andrzej Baturo- chodząca historia polskiej fotografii reportażowej z lat 60 i 70- tych, twórca bielskiej Fundacji Centrum Fotografii, człowiek z bogatym dorobkiem i współorganizator (z żoną Inez Baturo) wspaniałej imprezy- święta fotografii jaką jest Foto Art Festiwal (w Bielsku B, co 2 lata).
- Zbyszek Podsiadło- jeden z najciekawszych polskich dokumentalistów, interesują go odchodzące w cień i mroki historii zagadnienia takie jak kultury lokalne (Łemkowyna), polska prowincja. Organizator plenerów, warsztatów, wykładów. Człowiek, który wielu zachęcił do fotografowania. I którego warto wysłuchać.
FIRMY:
- prezentacja firmy PHOTTIX, dystrybutora sprzętu oświetleniowego i osprzętu studyjnego
- prezentacja firmy SONY- lustrzanki, obiektywy.
Polecam!
Dodatkową atrakcją będą zawody w ..zjeździe na misce!
Jak chcecie poczuć nieco adrenaliny i nieźle się uśmiać- zapraszamy do uczestnictwa.
-
Info o naszych gościach.
http://photman.prv.pl/
http://zpaf.pl/pliki/b1.pdf
Canonierzy- zapraszam!
Kilka miejsc się jeszcze znajdzie.
-
1. szuler
2. +1 Agnieszka +1 (3 lata)
3. Zbyszko666
4. +1 (Justyna)
5. 3voQ
6. +1 (Ewelina) +1 dziecko (roczek)
7. Wiktor D. (niezrzeszony, Kanonier)
8. Jarek C. (niezrzeszony, Kanonier)
Jeszcze można sie zapisać.
Przypominam zapisanym na początku o wpłatach i potwierdzeniu uczestnictwa (koledzy szuler i 3VoQ...).
Pozdrawiam.
-
No to czekamy jeszcze na mapki dojazdowe ? :)
-
Jest jeszcze parę miejsc.
Update programu i mapkę dojazdu znajdziecie tu:
http://www.klubkm.pl/forum/showthrea...71#post1350771
I aktualna stronka o Zbyszku Podsiadle.
http://wp.zpafzg.vot.pl/studium/twor...niew-podsiadlo
-
Pytanie : mam blisko na impreze i nie jestem zainteresowany noclegami oraz wyżywieniem - jaki byłby koszt dla mnie ? przyjechał bym w sobotę