i to jedno zdanie Twoje Jurku wybija niestety do przodu fakt, że nie jest to żadna szkoła tylko jakaś pomyłka - mutacja plfoto. :sad: nie wiem co pomysłodawca tej formy, ale coś nam się rozmywa ta szkoła. zamiast tego robi się pchli targ. źle się stało, że mamy taką formę komentowania/dyskusji. bo albo jest to kwestia niedoskonałości zdjęć i z tym musimy się liczyć, albo po prostu autor przybliża nam warunki zrobienia zdjęcia, przytacza historię, ew. inne zdjęcia z tej sesji. i akceptujemy to dziękując, że poświęcił swój czas dla nas. tak jak na pokazie slajdów. ale nie nazywajmy tego "szkołą". bo ani respektu dla "wykładowcy" ani chęci uczenia się.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
aha - nie dziw się Jurku temu co Sven napisał. bo jest to prawda - on się nie prosił i nie pchał, żeby zdjęcie omawiać. może nawet niespecjalnie miał na to czas i ochotę. został wywołany niejako do tablicy.
Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Sven zrobił zdjęcie, ktoś zaproponował je do omówienia w "szkole cb". Sven omówił. ja nie rozumiem - sami puryści fotograficzni są tutaj? nie było takiego nieba jakie chciał Sven, to sobie podmienił. wyretuszował to co chciał etc. oglądamy zdjęcie i Ci co chcą to się uczą od autora. ja wiem, wszyscy robią lepsze zdjęcia, tylko gdzie one są ;-)Cytat:
Zamieszczone przez bonk