-
dzieki za rady, ale wydaje mi sie, ze skoro po resecie do fabrycznych ustawien, i korkcja RGB nic nie zdzialalem to znaczy, ze monitor jest walniety
jutro pojade go wymienic, albo zwrot kasy wezme... tylko szkoda, ze zaufany sprzedawca taki kit wcisnal... ehh
tak czy siak dzieki za porady i podniesienie mnie na duchu
-
Jak masz możliwość to wymieniaj, bo moim zdaniem, każdy nawet używany monitor powinien przyzwoicie świecić na standartowych ustawieniach, może druga sztuka będzie ok.
-
Przypadkiem zwróć uwagę na temperaturę barw ( w monitorze i w sterowniku karty graficznej ).
-
jutro wioze (niestety z samego rana :/) monitor na gielde... prawdopodobnie dostane zwrot kasy bo koles powiedzial, zebym rano przyjechal bo chce go jeszcze dalej sprzedac...
gdyby ktos jutro mial kupic monitor belinea 22" to lepiej niech sie wstrzyma ;)
wiem, ze to s****ysynstwo ze strony faceta, ze bedzie go dalej sprzedawal... ale ja nie chce byc tym losiem ktory zostanie z popsutym monitorem. a to juz kolesia sprawa, ze bedzie go chcial dalej odsprzedwac... niestety w takim karju zyjemy :/
-
ok, u mnie sprawa zakonczyla sie pomyslnie, monitor zwrocilem, kase odebralem, tylko czasu duzo stracilem i troche nerwow, ale moglo byc gozej wiec sie nie skarze, dzieki wszystkim za pomoc i komentarze... narazie zostane przy swojej poczciwej 19" bo lepsze jest wrogiem dobrego ;)
-
Proponuję skalibrować monitor softem. ja pracuję na 21" NEC-u już 3 rok i nie mam problemów. Po wymianie karty graficznej, softem NEC-a skalibrowałem monitor i jest ok. Jeżeli daje zabarwienie we fiolecie można to wyregulować recznie na samym "dziale" monitora. Jak zdejmiesz pokrywę to z tyłu kineskopu powinna być płytka z trzema poetncjometrami oznaczonymi RGB. Długi cienki wkrętak do 500V i niestey regulacja handmade. Uwaga może nieżle trzepnąć!!! Tak w studiu żesmy Soniaczka wyregulowali. Było parę wstrząsów ale jest ok. Można daćdo serwisu i zrobią to samo. niestety w LCD - kicha. Zresztą kto pracuje na LCD???