A mi się wydaje, że cena nie spadnie tak szybko.
Wejdzie mk3 pewnie w cenie 10.000 zł i nagle używki mk2 staną się bardzo atrakcyjnym towarem. Jak z mk1.
Wersja do druku
A mi się wydaje, że cena nie spadnie tak szybko.
Wejdzie mk3 pewnie w cenie 10.000 zł i nagle używki mk2 staną się bardzo atrakcyjnym towarem. Jak z mk1.
Sprzęt po świętach nie tanieje, a zazwyczaj wraca do ceny sprzed świąt która może być windowana na okres dużego popytu.
mając sprawną - nienajgorszą - puszkę i wolne środki, zainwestowałbym np. w szkło, a potem zbierał na 5DIII bo zanim się pojawi i będzie kosztował normalniejsze pieniądze niż w dniu premiery, może to trochę potrwać... żeby jeszcze wiadomo było kiedy to będzie to pół biedy, a tak... ale to moje skromne zdanie ;-)
Szkiełka już są – C24-70 2.8, C70-200 2.8 IS, C50 1.4 i sigma 10mm. Pod pełną klatkę na pewno przyda mi się C85 mm, ale najpierw muszę mieć pełną klatkę :)
Byłem go dziś obejrzeć w moim ulubionym sklepie, nie chcieli spuścić nawet złotówki choć u konkurencji taniej...
A mi się widzi, że 5DIII będzie dużo droższy od 5DII z dnia premiery. Taka tendencja ostatnio jest u Canona, patrz 1DX czy choćby 7D jako następca 50D. Dadzą jakieś nowe funkcje albo zintegrują z gripem i każą za to więcej płacić. A ludzie i tak kupią bo jakie będą mieli wyjście? Może się też okazać, że używki 5DII będą w cenie jak używki 50D po premierze "następcy" 60D.
To że 5D mkII stanie się po premierze następcy kultowy to niemal pewnik :mrgreen:.
Kultowy to on już prawie jest "za życia"...ale prawie robi jakąś różnicę pewnie:mrgreen:
Właśnie przejrzałem próbne strzały ze sklepu. ISO mnie powala.