-
Witam
Przepraszam, że tak późno odpisuje ale robota goni robote.. jak to przed świętami.
Co do zdjęć...
Zbyszko666 - kadr przedstawia złotą polską jesień o poranku nad jeziorem - wiem że mam problemy z poprawianiem ostrości dlatego idę jutro na szkolenie z lightrooma - nie wszystkie funkcje dobrze poznałem - niektóre zależności są mi "obce"
Co do koncertówek to robiłem to na ISO 1600 bo było ciemno - inaczej sie nie dało niestety. Światło było słabe i tyle wyciągnalem. Ostrością się pobawie jeszcze i powinno być wporządku.
Zdjęcia nie wszystkie mam ciemne. Mam zdjęcie zespołu COMA które są praktycznie czarne... bo takie jest światło a tylko przez 3 utwory można robić zdjęcia. A we wtorek byłem na pokazach perkusyjnych George Kolliasa w bydgoszczy w klubie estrada i było genialnie...! zdjęcie wkleje wieczorem
Pozdrawiam
-
a ja myślałem, że ostrość to się ustawia głównie na poziomie obiektyw/body, a nie Lightroom - no cóż, chyba muszę iść z Tobą na ten kurs :)
-
chodzi o to ze wszystko było ok tylko ja niemoge jeszcze ogarnac w lightroomie zaleznosci :] przy ostrosci:]
-
ale co tu w ostatnim zdjęciu ogarniać?
Trzeba je wyrzucić, i ewentualnie wrócić na jesieni z dobrym statywem lub poczekać na odpowiednie światło i zrobić ostre zdjęcie :)
A tak przy okazji, po co wszędzie piszesz pogrubioną trzcinką?
-
a tak jakos... grubas ze mnie to i przenosi sie to na forum...xD
Swoją drogą obiecałem fotki wrzucić... więc...
7
8
9
10
11
12
13
14
-
Na niektórych trochę mi ostrości brakuje, trening czyni mistrza :) Czekam na inne fotky.
-
Ależ mnie tu dawno nie było...
Szczęśliwego Nowego Roku Dla Was Wszystkich...!
Porcja zdjęć, które robiłem ostatnimi czasy (oczywiście to nie jest wszystko)
15
16
17
18
19
Pozdrawiam Wszystkich!
-
15. mi się nie podoba w ogóle.. rozmycie itp takie jakieś zwykłe w odbiorze
16. ładnie idzie w nieskończoność ,ale głębia hmm?, może tak większa, była by tutaj trafna
17. dół kadru nie widzi mi się... reszta wszystko ok (patrząc od połowy w górę.)
18. ostrość niestety nie trafiona gdzie powinna, no i z prawej strony ta przestrzeń..
19. ciekawe ujęcie. Bw pasuje jak najbardziej do tej odsłony.
Tyle ode mnie na temat. To są moje odczucia tylko :)
-
Krytyka Zbychu jak najbardziej widziana...! Reszte też zapraszam do komentowania
-
Kolejna Porcja Zdjęć... Tym Razem Po Szczecińsku
20
21
22
23
24