Nie zapomnij że je trzeba jakoś wyzwolić :) żeby się zaraz nie okazało że przydałby się wyzwalacz radowy a nie ma na to środków :)
Wersja do druku
Nie zapomnij że je trzeba jakoś wyzwolić :) żeby się zaraz nie okazało że przydałby się wyzwalacz radowy a nie ma na to środków :)
YongNuo RF-602... :)
No to tylko życzyć powodzenia :)
17-40/4 na cropie ma średni sens, jeszcze zatęsknisz za kitem przy 17mm@1/5s albo 55mm@1/10s, bo po prostu tego nie utrzymasz, z tą eLką jesteś bez szans. Zakładam, że masz kita z IS.
Kita posiadam bez IS`a, a co do 17-40 to i tak tylko do krajobrazów i architektury no i motoryzacyjnych, jeżeli będzie za ciemno to statyw... :D No i liczę się z tym że już kompletuje powoli obiektywy pod 5D mkII/III...
Wymarzony zestaw pod FF: 17-40 4L; 35 1.4L; 50 1.8; 85 1.8; 100 2.8L/135 2L
Zobaczymy co z tego wypali... :D
Pirx, brakuje mi tych lampek do strobingu, głównie do portretów i zabawy w nocy - motoryzacyjne np... Narazie nie mam zamiaru doświetlać lampą w pełnym słońcu - od tego mam narazie blende... :)
Ale 50tkę już mam, raczej jej nie sprzedam bo to śmieszne pieniądze, a zawsze jak by kumpel chciał się ze mną wybrać gdzieś na foty to mogę mu dać 350tke z 50 1.8, albo jakimś innym obiektywem i lecim w plener... :D
Poza tym po to kupuje lampkę, żeby jak będę wykorzystywać 17-40 w pomieszczeniach to będę mieć jaśniej... :)
Zobaczymy co z tego wyjdzie, przed kupnem lampek musze dokupić jeszcze pare dupereli:
- grip
- większe karty pamięci
- solidniejszy statyw taki, który już uniesie 5d mkII + grip + 17-40 + ew. lampa... :)
Zostaje tylko zbierać fundusze... :D