-
bateria 3 miesieczna tak jak i aparat, wszystkie 3 kwadraciki i bez problemu do 1500/1700 dochodzi, czesto to okolice 2000, dzisiaj w trakcie sesji napstrykane 495 klatek i pokazuje 82% naladowania, wiec mysle ze spokojnie by przekroczylo 2k zdjec, najczesciej bez podgladu, ewentualnie czasami 2s
-
baterie 18 miesięcy , wychodzi około 1700
-
Nie straszcie chłopaka... Liczba zdjęć, jaką da się wykonać na jednej baterii, zależna jest od wielu czynników. W skrajnych przypadkach może to być 300 zdjęć i mniej, jak i ponad 2k. Zależy to od przypiętego obiektywu - z is czy nie, od techniki robienia zdjęć - długie mierzenie, celowanie, częste ostrzenie, pomiar światła itd. bez focenia czy seria zdjęć bez mierzenia, długie korzystanie z lcd czy krótkie, robienie filmów czy też nie, liczba zdjęć w ciągu sesji - czyli czy bateria głównie leży miesiącami w body czy wyczerpuje się po 2k zdjęć w ciągu kilku godzin itd. itp... Myślę, że ciężko jest porównywać się w oderwaniu od powyższych czynników.
Mi średnio wychodzi 800, ale udało mi się raz zrobić 1800 a innym razem 80, w tym kilka filmów...
-
Żeby była jasność, nie używam LV ani nie kręcę filmów, sprawdzam tylko ostrość i histogram na szybko, te 800 zdjęć starczy mi na miesiąc gdzieś... nigdy nie zrobiłem więcej niż 700 zdjęć na jedno podejście....
obiektywy to:
50% 24L vI
30% sigma 50/1,4
20% 135L
więc IS nie ma, ale często przeostrze bo i 24 i 50 mają tendencję do przestrzelenia ostrości tylko 135 jest boski od pierwszego pomacania spustu ;-)
-
Przy moim trybie pracy bateria wytrzymuje 600 do 800 zdjęć. Jakieś 60% zdjęć z IS-em mojego C70-300L (dosyć ciężka armata), kadruję długo, niekiedy kilka razy zanim zrobię zdjęcie (wyostrzam przy tym). Oglądam histogram, czasami ostrość w powiększeniu, przeglądam co też narobiłem. Sporadycznie korzystam z LV. Wydaje mi się, że najwięcej energii pożera IS.
-
U mnie na slubach z 2 bateriami ostatnio 1600 cykniec i zostało 58 i 59% baterii. Generalnie dochodzę do 2000 na baterii a maja już prawie 2 lata
-
1400-1500 - bez lv, podlgad 4 sekundy - czasem cos przejrze, skasuje
-
3-letnie baterie z dwoma kwadracikami, po 2000 zdjęć na nich robię, przeglądam dosyć sporo, bo w wolnych chwilach kasuję to co mi się nie podoba, żeby mieć mniej roboty w domu. ostrzę głównie manualnie, więc dlatego mi bateria długo wytrzymuje.
-
dwa skrajne przypadki tj
1.ok 100 fotek 50 zwykłych + 50 nocnych ( astrofoto od 8 do 120s naświetlenia)z redukcją zakłóceń na długich czasach zużycie baterii 70 pare %
2. ślub ok 1200 fotek -wyczerpanie baterii w 65%
-
Ja robię średnio 1200 RAWów. Z poglądem, przeglądaniem. kasowaniem etc.