Od 14 robi się naprawde ciekawie. :)
Chciałbym również zobaczyć zdjęcia impresjonistyczne bez impresjonizmu. ;)
Wersja do druku
Od 14 robi się naprawde ciekawie. :)
Chciałbym również zobaczyć zdjęcia impresjonistyczne bez impresjonizmu. ;)
Ja tylko jeszcze dorzucę - patrz jak tniesz ;-)
Dość często masz jakieś śmiecie po krawędziach kadru...
Zainwestuj koniecznie w polaryzacyjny - 18 aż błaga o niego ;-)
Dzięki, z odmianą niektórych nazw mam problemy.
tomfoot - to nie żadna prowokacja, ani pomyłka. Akurat podczas swojego ostatniego pobytu miałem blachę, do tego przeważnie siąpiło. Uważam że te zdjęcia doskonale oddają to co mi natura zgotowała...ot taki smutny los. Jak teraz pojadę, to (łudzę się) uda mi się zrobić coś lepszego. W Tatry najprawdopodobniej wrócę jeszcze we wrześniu...i może na początku przyszłego roku. Może będzie się czym pochwalić :confused:
Cmentarz w Zębie jest wart odwiedzenia (podzielam Twoje zdanie - kto nie był niech zajrzy) chociaż nad tym w Poroninie też unosi się duch przeszłości - może nie ma aż takiego spokoju (bliskość drogi) ale mi się podoba, jeśli można to tak określić. Osobnego posta poświęce pewnie na cmentarz na Pęksowym Brzyzku...ale to przyszłość.
Jeśli jesteśmy już przy cmentarzach - wielkie wrażenie zrobił na mnie szczeciński
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25] oraz odrobina szaleństwa z mojej strony
A za wszelkie uwagi serdecznie dziękuje - będę się starał dostosować do wskazówek.
Temat cmentarny nikomu nie służy, zatem ruszamy dalej. Czas zaczerpnąć jodu, a ten jak wiadomo występuje dość obficie nad morzem.
[26] ulica Duboisa. Stanisław Dubois był działaczem PPSu i kiedy byłem jeszcze pacholęciem stawiany był obok Janka Krasickiego jako symbol cnót wszelakich. Jego podobizna uśmiechała się także ze znaczków pocztowych, a ulice polkich miast dumnie nosiły jego imię wespół z Hanką Sawicką, Ludwikiem Waryńskim czy Aleksandrem Zawadzkim. Po 89 roku okazało się że nie byli oni jednak tacy fajni i wiele nazw ulic pozmieniali. Ta jednak zachowała swego patrona.
[27] Ratusz
[28] Fontanna
[29] A jak jesteśmy nad morzem to wypada zobaczyć choćby 'kawałek' wody. Port (technicznie jednak troszkę odstający od reszty)
29 - niebo zzieleniało.
26 - podoba mi się tonacja
[30] Dolina Kościeliska - chmury zeszły nisko. Zero widoków na cokolwiek.
[31] Jaskinia Mroźna - długości około 600m. Wejście znajduje się ok 100m ponad doliną. Jej zaletą jest to, że jest oświetlona - można pstrykać.
[32]
[33]
[34]
[35]
Spacerkiem po górach :twisted:
[36] Słynne schronisko
[37] Wrota Chałubińskiego
[38]...kamlotów kupa :razz:
[39] Otoczenie schroniska w DPSP od strony Szpiglasowej perci
[40]
[41] Symbol TPNu
[42] Schronisko w DPSP od strony Krzyżne
[43] Kupa kamlotów zwana Zadnimi Usypami
[44]
[45] Ostatnie promienie słońca w Dolinie Jaworzynki
BUUUUUU! :cry: nikt nie lubi gór :confused: To w takim razie troszkę lasu, wszak zieleń uspokaja, oraz znacząco poprawia samopoczucie. Kolor nadziei - wiadomo czyjej matki :razz:
[46] Wejście do lasu.
[47]
[48]
[49]
[50]
[51]
Mnie z górskiej serii tej przedostatniej podoba się bardzo symbol TPNu gdyż bardzo lubię naszą górską przyrodę :) Poza tym z kolejnej serii 46 fajna :)
Na tych ostatnich zdjęciach w ogóle nie ma ludzi (to nie zarzut 8-)). Aż ciężko uwierzyć jak Ci się to udało biorąc pod uwagę co się wyprawia na Podhalu w ostatnich dniach. Podobno w długi weekend przewinęło się tu 300 tyś osób.