Jest możliwość zablokowania ekspozycji z poziomu EOS Utility podczas Timer shooting?
Wersja do druku
Jest możliwość zablokowania ekspozycji z poziomu EOS Utility podczas Timer shooting?
Właśnie oglądałem filmik na temat timelapse "od kuchni".
Nie tłumaczony ale warto obejrzeć, żeby zobaczyć z jakich sprzętów korzystają specjaliści ;)
Polecam
http://vimeo.com/28070401
Witam!
Ja mam pytanie odnośnie ekspozycji ... przyjmijmy, że fotografujemy zachód lub wschód słońca ... ekspozycję ustawiamy na warunki oświetlenia, które występują w danej chwili, ale kiedy zmienia się oświetlenie, ekspozycję też musimy zmienić ... ma może ktoś jakiś pomysł aby po zmontowaniu wszystko było płynne?
rOOmak świetny materiał ;] Dzięki
Orientuje się ktoś gdzie można tanio kupić ten wężyk tc-80N3 ... wszędzie kosztuje 450-550 ... czy te zamienniki z allegro, po 130 pln to się do czegokolwiek nadają ?
a może na trybie manualnym . szczerze sam jeszcze nie robiłem tego typu zdjęć (timelapse) ale zamierzam i też mam pytanie co ile najlepiej robić zdjęcia 1s 2s 3s 1min ???
z tego co widzę muszą być w krótkich odstępach czasu bo są płynne ale np wieczorem już np 30s naświetlania + zapisanie na karcie bo zależy też jaką ona ma prędkość załóżmy że co 1min będzie zdjęcie czy to będzie dobrze ???
ja robiłem na trybie manualnym, wschód słońca co pół minuty przez około 45 minut. w miedzy czasie pare razy zjeżdżałem delikatnie w dół z czasem, ale stopniowo, żeby nie było widać skoków.
timelapse - tall ships