A prawda jest po środku.
Jednemu grip jest całkowicie zbędny, dla drugiego - bardzo pomocny. Z A700 miałem gripa, teraz z 5D2 nie mam, bo nie potrzebuję.
Wersja do druku
A prawda jest po środku.
Jednemu grip jest całkowicie zbędny, dla drugiego - bardzo pomocny. Z A700 miałem gripa, teraz z 5D2 nie mam, bo nie potrzebuję.
Ja mam 85mm i jest super jak będziesz chciał to napisz na PW podeśle tobie zdjęcie mojej córki na f/1.8 i f/2.2 naprawde super. Sigma jest szybka ale ostrość na pełnej czasem zawodzi.
nic podobnego, z gripem o wiele wygodniej trzyma sie aparat, szczegolnie z ciezszymi szklami, o normalnym pionowym kadrowaniu z gripem nie wspomne. ale to moje zdanie
tak jak mowi MC_ to moze byc indywidualne, w zaleznosci od wielkosci dloni, czy przyzwyczajenia no i oczywiscie od danego modelu
ok biore 85mm 1.8 ! CANON TO CANON !
Dzięki Panowie.
jeśli się byś wahał jeszcze zerknij tu:
http://imageshack.us/g/37/mg6515.jpg/
chyba że byłeś już :)
Najlepiej barć systemówki :) kundle różnie działają :) Co do gripa w każdym Nikoniem miałem w D40 D200 D300 w 5Dnie posiadam ale noszę się z zamiarem kupna aparat jest wtedy lepiej wyważony stabilniejsza pozycja przy fotografowaniu z teleobiektywami.No i jeszcze 2 baterie BP511A :)
na optycznych jest ciekawy test tej sigmy, akurat krotszy koniec ma w porzadku wiec jezeli stawiamy na uniwersalnosc.. ;)
85 jest dla mnie MEGA obiektywem i chyba jego wziąłbym na początek. Później oczywiście pomyślałbym na 70-200 2,8 ale z Canona . :)
Ja bym proponował gripa i 70-200. Wiem że 85 daje cudny obrazek bo miałem ale jeśli chodzi o uniwersalność to średnio bo nie zawsze zoom w nogach wchodzi w grę.