Poza pierwszym i siódmy, także odnoszę wrażenie jakby stały w miejscu, tylko na dwóch wymienionych przeze mnie wyglądają jakby jechały. Ogólnie zdjęcia spoko, podobają mi się same kadry - uchwycisz dynamikę i będą jeszcze lepsze.
Wersja do druku
Poza pierwszym i siódmy, także odnoszę wrażenie jakby stały w miejscu, tylko na dwóch wymienionych przeze mnie wyglądają jakby jechały. Ogólnie zdjęcia spoko, podobają mi się same kadry - uchwycisz dynamikę i będą jeszcze lepsze.
wg mnie tez malo dynamiki oddaja te zdjecia.
zaczelo sie ruszac ale teraz moze czas zaczac myslec nad obrobka?
ja w ostatnich 3 foto widze ciemnosc plus na pierwszym rzucajace
sie w oczy przesycenie zielonego...
Faktycznie, sporo tu brakuje. Nuda, nudne kadry, obróbki i pomysłu, wydaje mi się, że zero.
dziękuje.
witaj
-unikaj strzelania tylu auta no chyba ze nawala kamieniami wtedy to ma sens lecz ryzyko ze szkło dostanie jest większe.
-unikaj miejsc zadrzewionych z prześwitami - zobacz co się dzieje 14 przód przepalony ze hej.
- fota nr 12 drzewa = cienie / przepały i czystość kadru te trawę trza było wyrwać przed lub w trakcie - zależy co ile startują ja tak robię - nienawidzę tylko japonczykow są za ciche nigdy nie wiadomo kiedy nadjeżdża :)
Czasami golenie dosłowne golenie pobocza zajmuje mi nawet 40min tak było w donegal lecz nadal mam kilka traw w kadrze- u mnie krzaczory to normalka wiec znalesc miejcie bez nich to prawie totlotek.
-ogólnie dobór miejscówki się kłania
Ktos kiedyś powiedział ze nie sposób fotografować samochód rajdowy lecz sztuka jest fotografować rajd !!!
Tego sie 3maj i przemyśl kadry i miejsca gdzie zasiadasz , to jest bardzo ważne , odpowiedni dobór miejsca oddaje rajd , ty pokazałeś tylko auta.
Ćwicz dalej i powodzenia w nie łatwym sporcie, ja wciąż się uczę :)
Darek
Zdecydowanie lepszym posunięciem by było gdybys stanął na 12 tam gdzie to małe dziecko(bez opieki) i miał bys lepsze kadr. Poćwiczył byś panoramowanie i nie tylko.
Nie pokazuj nic na siłę.
odsyłam do tego artykułu:
http://rajdy.autoklub.pl/news/akadem...alamusem,37231
Pierwsze pytanie i rozwinięcie :)