to może jakaś nowa szkoła fotografii?Cytat:
Zamieszczone przez StruceL
Wersja do druku
to może jakaś nowa szkoła fotografii?Cytat:
To może powiesz mi mądralo jaką dziurę zastosować by uzyskać duże gwieździste słońce z flarą? F/2.8?
Taki efekt był zamierzony a poza tym wiem co robię.
[7]
http://disturbers.hard-core.pl/dst/suk/DSC_0020.jpg
fotki raczej cienkie, ale skoro zamierzone i wiesz co robisz...
We wszystkim należy stosować umiar bo można przedobrzyć. W tym przypadku zbyt duże "f", ale to moje zdanie.
Z takim podejsciem do krytykujacych to daleko nie zajedziesz.Cytat:
Powodzenia mimo wszystko :roll: .
Rozumiem, że umiar jest wskazany we wszystkim – ja też jestem zwolennikiem umiaru, ale wszystko chyba zależy od tego co się chce osiągnąć.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam ale nie lubię jak ktoś oceniając czyjeś pracę tudzież wypowiedzi, wydaje wyrok z góry a nie wyraża własną opinię.
Pzdr.
Przemek.
[QUOTE=StruceL]To może powiesz mi mądralo jaką dziurę zastosować by uzyskać duże gwieździste słońce z flarą? F/2.8?
po pierwsze to zakładaj osłonę przeciwsłoneczną, bo masz flarę na tym "architektonicznym" zdjęciu w prawy, dolnym rogu. po drugie:
wątpię, ale efekt to już Twój a nie mój problem.Cytat:
Takie sa niestety potencjalne koszta wystawiania zdjec na publicznym forum lub/i puiblicznego komentowania 'wystawianych' pogladow, opinii, stwierdzen. Z tym niestety TRZEBA sie liczyc.Cytat:
[QUOTE=bebop]po pierwsze to zakładaj osłonę przeciwsłoneczną, bo masz flarę na tym "architektonicznym" zdjęciu w prawy, dolnym rogu. po drugie:[QUOTE]
Po pierwsze to osłonę miałem założoną. Po drugie to zdjęcie było robione celowo pod słońce i po trzecie, flara to efekt bardzo małej dziury.
[Pszczola] Owszem, liczę się z kosztami. Taki lajf. :-)
witaj,
no cóż, mnie te fotki, delikatnie mówiąc nie zachwyciły :?
Pierwsze ma coś, że zatrzymuje wzrok, choć kompozycja wygląda na trochę przypadkową.
Jedyne ciekawe IMHO to BW podcienia Sukiennic, ale znów zły kadr, bo obcięte z lewej a za to z prawej wchodzi wieża Ratusza, niszcząc całą geometrię i powtarzalność tematu. Pokazanie okien witryn po lewej wzmocniłoby zamierzony (?) efekt.