Matti21 powiedz może coś w kwestii KIT'a którego już masz, czy może brakuje Ci światła, może coś innego.
OrzelPiotr dobrze radzi byś może przemyślał kupno czegoś innego zamiast nowego KIT'a.
Określ braki obecnego :-)
Wersja do druku
Matti21 powiedz może coś w kwestii KIT'a którego już masz, czy może brakuje Ci światła, może coś innego.
OrzelPiotr dobrze radzi byś może przemyślał kupno czegoś innego zamiast nowego KIT'a.
Określ braki obecnego :-)
C 17-55 2.8 :)
Bo tani. Ostatnio sporo fajnych fot zrobiłem jakże znieniawidzonym tutaj kitem 17-85 IS USM, który poza mydłem w rogach jest naprawdę dobry, jak na obiektyw za taką sumę. Szybki i celny autofokus, niezły stabilizatorek, w miarę ostry obrazek (nie licząc rogów na szerokim), dosyć wytrzymała kontrukcja.
18-55 starej generacji to bardzo średni obiektyw, nie jest dobry ani mechnicznie, ani optycznie, można za niewielkie pieniądze nabyć dobry mechanicznie 17-85IS, albo niezły optycznie 18-55IS2.
C 17-55 2.8 no troche drogi:P tyle co body 60D:P a co do kita ktore mam z 350d to je i tak oddaje do firmy bo tam bedzie potrzebny wiec poki co bede mial TOKINE 12-24 ale kolejne obiektywy mam dopiero od 100mm..
Jeśli to Twoja pierwsza puszka w życiu - kup 600D. Będziesz miał świetny aparat do nauki z super matrycą, nie za duży etc. Zdjęcia i tak robią obiektywy.
Jeśli jesteś zaawansowanym amatorem - 60D, bo na dłużej zaspokoi Twoje ambicje.
Pamiętaj , że żeby mieć szeroki kąt to 24mm Ci nie starczy, bo tu ogniskowe mnożymy razy 1,6.
600D okrojony jest o kilka bajerów, ma mniej pól AF, nie ma monochromatycznego wyświetlacza, kółka sterującego i kilku dedykowanych przycisków, a więc ma gorszą ergonomię. Co dla amatora bawiącego się do tej pory nie-lustrami może być paradoksalnie zaletą.
Ja bym tylko 50/1.8 dokupil. Fajny zestaw t12-24 + c50/1.8 + c100 + c100-300.
no juz troche sie w tej dziedzinie bawie wiec nie jest to moja pierwsza puszka, zdecydowanie 60D bardziej przemawia do mnie, szkoda ze 50D juz nie produkuja bo byl to idealny aparat dla mnie..