uważasz ze ten korpus 350D jest do d..y?To Twoim zdaniem na jaki powinienem zamienic
Wersja do druku
uważasz ze ten korpus 350D jest do d..y?To Twoim zdaniem na jaki powinienem zamienic
nie no... nie twierdze, ze nie mozna, ale to jest zakladanie hiper-mega zestawu grajacego Bang Olufsena do... Fiata 126p. pewnie ze mozna, bo tak czy siak bedzie dobrze gralo, ale czlowiek by jednak wolal cos wygodniejszego ;)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
to co proponujecie do tego mojego trabanta?
dla mnie puszka to cos wiecej niz matryca. to tez dobra kneflologia, dzieki ktorej jestem w stanie szybko i wygodnie pozmieniac potrzebne opcje. bo jak trace czas na grzebanie w pietrowych menu to mi czesto uciekaja dobre ujecia. czlowiek na ulicy, sytuacja, uklad chmur - takie rzeczy nie poczekaja az sie przekopie przez nawigacje rodem z Playstation. a wole miec w ogole jakies zdjecie, niz potencjalnie super ostrosc dzieki obiektywowi. lepszy wrobel w garsci... :)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
a jak jeszcze pomysle, ze rzadko ktory fotoedytor kontempluje ostrosc pikseli przy wyborze zdjec do druku w formacie nie przekraczajacym 15x20 :lol:
takie jest moje zdanie. nie upieram sie, ze jestem jakos reprezentatywny
Jak masz nadmiar kasy to może:17-40 f4 (zamiast kita), 50 f1.8, 70-200 f4.
Jeżeli już masz kita to odpuść sobię 17-40, przynajmniej na jakiś czas.
jesli nie potrzebujesz szybkiego i cichego AF a korzystasz z szerokiego kata to Sigma 18-50/2.8. od f/4 jest dostatecznie ostra (a nigdy nie wiadomo, kiedy f/2.8 bedzie konieczne), mniejsze filtry, niezla jakosc, duzo nizsza cena niz 17-40/4.Cytat:
Zamieszczone przez kon-max
jesli mozesz sie obyc bez szerokiego kata a potrzebujesz dobrej jakosci to 24-105L. chociaz najpierw porownalbym go z 28-135 bo nie jestem pewien, ze roznica w puszce z cropem bedzie tak wyrazna, zeby bylo warto doplacac 3000zl. za te pieniadze mozna inne rzeczy kupic
Mam kita ale nie jestem zbyt zadowolony z niego i dlatego chcę go zamienic na cos lepszego
Tak naprawdę to nie ma obiektywu do wszystkiego. Jak coś jest do wszystkiego to jest... do niczego. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale z treści Twojej wypowiedzi (#3) wynika że masz kita. Za takie pieniądze nie kupisz nic lepszego. Może lepiej dokupić jakiś zoom do niego i przekonać męża do noszenia, albo ewentualnie zmienić męża :lol:
To ostatnie to żart.
A co takiego w tym obiektywie Ci nie pasuje (optycznie) co jest widoczne na zdjęciach ?Cytat:
Zamieszczone przez kon-max
Moze po to by moc te 1200zl dolozyc do porzadniejszego szkla?Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Sami tu zawsze na forum przeciez wlasnie tak radzimy - tansze body + drozsze (lepsze) szklo a nie na odwrot.