Zamieszczone przez
Goomis
Czekaj, czekaj. Twierdzisz, że 2akku w gripie, rzekomo oryginały Canona wystarczają Ci na 750-850 zdjęc? Bo tak zrozumiałem (używasz liczby mnogiej - akumulatorków) no to coś jest nie halo. W 40D tyle to na jednym akku robiłem - i to licząc ponad połowę zdjęc z lampą zewnętrzną. Mi 2x BP-511A wystarczały na 2-2.5tys. zdjęc (przy czym jeden oryginał, drugi zamiennik phottixa) i to uważam za normalny wynik. Jeden akku w puszce to ok. 1000zdjęc. LP-E6 z 5DII spokojnie do 1500, tandem w gripie do 3.5tys.
QUOTE]
Pozwolę sobie przytoczyć wyniki testów wykonane przez Fotopolis :
Zasilanie
Do zasilania został użyty znany z wcześniejszych modeli akumulator jonowo-litowy BP-511A o pojemności 1400 mAh. Wystarcza on na zrobienie 700 zdjęć, przy bardzo oszczędnym używaniu trybu podglądu na żywo i wbudowanej lampy błyskowej. Podczas częstego używania live view i lampy błyskowej wykonałem na jednym ładowaniu około 250 zdjęć. 50D informuje nas o stanie naładowania baterii wykorzystując grafikę składającą się z trzech elementów i mrugania - dzięki czemu możemy rozróżnić cztery poziomy naładowania baterii.
Ja uzywając sprzętu w trybie mieszanym wykonuję 400-450 zdjęc na oryginalnej BP-511A :(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Taki wynik, póki co pozostaje w sferze marzeń :)