Zamieszczone przez
Adso
arkusz sklejki ma 155x155 cm. wyjdą z tego 4 sztuki ringów 75 cm koszt całkowity 4szt z wycieciem wyszlifowaniem 150zł, więc 37,50zł/szt. na jednego ringa używam 2 szt, 12 zarówek 40W po 3,15zł/szt to 37zł, do tego oprawki po 1,40zł/szt to 16,80zł, kable wyłącznik wtyczka, 17zł... razem 145,80zł za ringa 75cm. Ja sobie jeszcze do tego zrobiłem tak, że 12 zarówek mam podzielone na trzy sekcje osobno zapalane 4/8/12 a dodatkowo przed żarówkami instaluję plexi opalową aby uniknąć punkcików w oczach, zastanawiam się też w jaki sposób zamontować materiał taki jak na softboxach z otworem w srodku na obiektyw, rozproszy swiatło. żarówki mogę wymienić na 60W gdyby było za mało. Wszystkie kable są pochowane a na tylniej ściance są tylko 3 wyłączniki i gniazdo na podłaczenie kabla. Tak czy inaczej ring z tymi wszystkimi bajerami będzie mnie kosztował mniej niż 400zł, więc jakby nie liczyć koleś chce Cie naciagnąć:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jak będę miał trochę czasu to zrobię rendering projektu i pokażę jak to ma wyglądać, a jak już skończę to podeślę zdjęcia