kita mam...
Wersja do druku
kita mam...
To odpusc Flektogona. Lub pozycz i przetestuj. Dokladnie sie przy tymCytat:
Zamieszczone przez popmart
przygladnij na ostrosc, kontrast.
Roger
Mysle ze Zeiss nie tyle wyprodukuje nowe co poprostu dokreci EF'a do istniejacej linii tego co juz ma. Contax'owe stalki od Zeiss'a na przejsciowkach sa bardzo popularne na eos'ach i bardzo chwalone.
Tyle ze ceny nowych to beda pewnie takie nieco... ciezko strawne.
Z jednym sie zgodze - IMHO ceny beda wyskokie, ale w/g mnie to beda jednak przerobione, zmodyfikowane obiektywy pod katem pracy z cyfra... dziwie sie jedynie ze tak pozno Zeiss wpadl na taki pomysl... Poza tym ma dosc wysoko postawiona poprzeczke (przez swoja tradycje i marke) i mam nadzieje ze tamron nie bedzie lepszy od zeissa...Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
a tak moze powrozymy stalki czy zoomy :-), w ktora czesc rynku udezy Zeiss? ja jednak obstawiam szkla dedykowane do cyfry (nie tylko bagnet) i jasne stalki do 1.4 włacznie no i raczej na FFniz na jakies cropy
BTW.. chyba codziennie beda zmieniac zdjecie na pierwszej stronie :-) dzis jest troche zakryte ale jednoczesnie juz wiadomo ze bedzie to Zeiss ZF
No ja też wlazłem tam zaraz po wstaniu. :D
A ja tak sobie dumam...
Może te szkła zeissa z auto focusem dostaną bagnety EF i Nikona?
I możnaby było kupić planarki z działającym af i przeniesieniem całej automatyki. :)
To byłby taki exclusive niezależny producent szkieł. :)
To jest pewne... tylko nie wiadomo co to beda za szkla ani jakie beda ich ceny...Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Mówisz, że pewne?
Tzn ZF tez mi brzmi jak zeiss auto focus, ale czy na 100%?
A co do obiektywów...
Może po prostu wszystkie do contaxa AF? :)
wczoraj byl widoczny caly napis: Milions of SLR photographers co sugeruje kilka bagnetów i FF
FF --> Front Focus?
;P
Nie, to po prostu niedowartosciowani nazywaja tak szumnie zwykla, amatorska klatke maloobrazkowa.Cytat:
Zamieszczone przez adamek