[QUOTE=agaj666]Głównie używam sprzętu do focenia imprez typu śluby,chrzty itd ale nie tylko.
QUOTE]
dluga droga cie czeka i lekko nie bedzie:)
Wersja do druku
[QUOTE=agaj666]Głównie używam sprzętu do focenia imprez typu śluby,chrzty itd ale nie tylko.
QUOTE]
dluga droga cie czeka i lekko nie bedzie:)
z 12000 na 11000 stanieje..........jak ja moge wydac max 5500.Szukalem na ebayu w usa ale tam tez za bezcen 1ds nie kupie,niestety.Polskie ceny raczej nie wchodza w gre.Moze niech to bedzie kryterium jakies.Nie zamierzam spedzac zycia przy kombinowaniu w PS.Zdjęcie jest dobre albo nie.Jak w analogu:).Wiem ze PS moze uczynic cuda ale nie bierzemy tego pod uwage.Chcialbym sie dowiedziec czy warto kupic 1d w tej cenie czy jednak 20d?
w takim razie skromnie jednak polecę 20D ale wolałbym aby ktoś to potwierdził lub zaprzeczył... moja sugestia jest troszkę mało obiektywna bo nigdy nie bawiłem się 1D... ale jak do tej pory fotografowałem między innymi śluby 20-stką. Jakość jest conajmniej zadowalająca o ile osoba obsługująca sprzęt potrafi go obsługiwać.. Jeśli natomiast chodzi o 10D... zapomnij o nim..
Czyli mamy do wyboru 1d albo 20d.Czy ktos sie wypowie dlaczego ten a nie inny?
"Jakość jest conajmniej zadowalająca o ile osoba obsługująca sprzęt potrafi go obsługiwać.." - mozesz to rozwinąć jakos?Zabrzmiało conajmniej niepokojąco...
nie miałem ani troszkę zamiaru straszyć :) chodzi mi tylko o to, że jeśli ktoś nie potrafi robić zdjęć to nawet 5D ani 1Ds nie pomoże. Jeśli ktoś potrafi robić zdjęcia i do tego obsługiwać swój aparat - potrafi wykorzystac jego możliwości - to na 100% będzie zadowolony z efektów
Canon 20D nie jest trudny w obsłudze.. Powiedziałbym nawet, że wiekszość nastaw wykonuje się intuicyjnie.. Jeśli ktoś już miał dslr'a to z 20-tką na 100% też sobie szybciutko poradzi
a w czym 1 d jest gorszy od 20d? o ile jest.......
np ileść Mpix.. 20D ma 8 a jedynka 4.... szybkość... no i dwudziestka jest nowszym wynalazkiem Canona.. to tak w skrócie... acha... szumy ISO :)
czyli 20d............a czemu nie 10d?
Z bardzo podobnych powodów. Nowsza konstrukcja, niższe szumy, różnica w Mpix, szybsza migawka, 5 kl\s przeciwko 3 kl\s, większy bufor. Oczywiście to wszystko na korzyść 20D i jeden minus - cena.Cytat:
Zamieszczone przez agaj666
Czyli szukam 20 d:).Dzieki za pomoc:)