no dzieki... to powiedzcie mi jeszcze tylko... jak ja K***a mam ogarnac ta ostrosc... bo na LCD wydaje mi sie ze jest ostre... a potem jedna wielka klapa... :/
Wersja do druku
no dzieki... to powiedzcie mi jeszcze tylko... jak ja K***a mam ogarnac ta ostrosc... bo na LCD wydaje mi sie ze jest ostre... a potem jedna wielka klapa... :/
Kwiatek jest nieostry bo imho jest poruszony "Czas ekspozycji: 0,166667" - ile to jest? 1/8 sekundy?
szczerze powiem ze narazie jestem na etapie... a co by bylo jakbym ustawil to tak... i pstrykam... takze nawet za bardzo nie wiem nawet na jakich ustawieniach bylo to zdjecie robione...
mówi się ze - żeby zdjęcie było nie poruszone czas musi być mniejszy niż ogniskowa obiektywu, chyba ze obiektywa ma IS, ale tak naprawdę przy ogniskowej 50 musi być co najmniej 1/100 żeby było 100% pewności, poczytaj zanim zaczniesz sie bulwersować i zniechęcać
ej... nikt tu sie nie bulwersuje ani nie zniecheca... tylko nie ogarniam ostrosci... aczkolwiek... dzieki za wskazowki ;)
po tym pomyślałem ze sie bulwersujesz :P
jeśli nie znasz się za bardzo to pamiętaj, jak patrzysz przez wizjerek i te male zielone cyferki pokażą czas dłuższy niż 1/50 (zakładam ze strzelasz kit-em)
to male szanse ze zdjęcie będzie wyraźne
naprawdę polecam na początku przestudiować instrukcje i strzelać w rożnych warunkach pogodowych i rożnym oświetleniu
nie nie... to to byl tylko przecinek... :) co do obiektywu punkt dla Ciebie... zgadza sie... kit...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co do tych wartosci 1/x to dla wyraznego zdjecia lepiej jak jest mniejsza? czy wieksza?
najprosciej 1/1000 jest lepsze niz 1/10
czyli ułamek sekundy
Troche poczytalem... co do tych liczb 1/x i liczb f... teraz praktyka i dalsze chłonięcie wiedzy teoretycznej...
a mam jeszcze jedno pytanko... jakas inna galeria internetowa poza ImageShack?
4.
5.
no i co panowie? szczegolnie z tym nieszczesnym kwiatkiem... lepiej ciutke?