jezyor - ortografia jest tutaj najmniejszym problemem ...
Wersja do druku
jezyor - ortografia jest tutaj najmniejszym problemem ...
Kolejne kilka zdjęć z mojej okolicy (Co Cork); Barra Forest Park.
Jest to dość ciekawa okolica, gdyż w Irlandii nie ma za dużo lasów, jako że zostały wykarczowane przez Brytyjczyków w średniowieczu, kiedy okupowali Irlandie.
PS: Niestety pogoda nie była rewelacyjna, ale przynajmniej nie padało :D
Zdjęcie 7
Zdjęcie 8
Zdjęcie 9
Zdjęcie 10
Może dosyć brutalnie, ale dla mnie jest to przykład szkodliwego działania programów typu Machinery (sorry MMM :mrgreen:).
Nie idź w tym kierunku... to wygląda jak jakiś rendering a nie zdjęcia krajobrazowe. Poczytaj trochę o HDR'ach. Polecam Ci stronę: http://www.lonelywolf.pl i poszukaj artykułów autora na temat tworzenia dobrych zdjęć w wysokiej rozpiętości tonalnej.
No tutaj troche mocno zmodyfikowałem, gdyż niestety ze względu na pogode mglista wszystko było zamglone :(
A wodostpadowi zrobiłem prawie 20 zdjęć zanim wyszło. Nie mam niestety filtrów ND i trudno było dograć właściwy czas aby woda fajnie pluskała... Ale w końcu się udało :)
PS: dziękuje za link, poczytam napewno
Pierwsza seria (1-6): zdjęcia z kościołem bardzo słabe, ciemne i nijakie. Pub ciekawszy, ale słabe światło na zdjęciu z rowerem.
Druga seria (7-10): zmasakrowane obróbką. Drzewa się nie świecą w rzeczywistości (może od niedawna w Japonii). Kompozycyjnie najlepsza 7, ale zarzut ten sam - mniej Photoshopa, więcej kombinowania przed wykonaniem zdjęcia.
Kolejne kilka zdjęć, coprawda nie z Irlandii, ale krajobrazowe (Teneryfa) ;)
Zdjęcie 11
Zdjęcie 12
Zdjęcie 13
Zdjęcie 14
Zdjęcie 15
PS: Niestety po komresji zrobiłą się trochę sieczka i ostrość siadła
Wszystkie zdjęcia zrobione niestety kitowym 18-55 3,5-5,6 ale tym razem zero Photoshopa tylko obróbka RAWów (balans bieli i takie tam)
witam
wszystkie jakies ciemne albo to moj pracowniczy monitor ,
14 gdzie znalazłeś taka prosta ???
Darek
No ciemne bo większość w nocy albo o wschodzie robiona hehehe :)
To jest droga na wulkan na Tenerywie :)