Autor napisał, że przymierza się do zakupu, więc myślę że nie ma RF-602.
Wersja do druku
Przypuszczenie.
W komentarzach do artykułu są potwierdzenia, że nie działa.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale oczywiście, my jak niewierny Tomasz, nie dotkniemy, nie uwieżymy :) Więc moje pytanie mimo wszystko pozostaje otwarte.
Nie mniej, jako użytkownik świetnie sprawdzającego się RF-602 do RF-603 i informacji, że te urzadzenia nie są kompatybilne z niechęcią.
Kumpel kupił RF-603 w sklepie http://www.mega-pixel.pl/product-pol...-Canon-C3.html
testowaliśmy z moim rf-602, i potwierdzam ze urządzenia ze sobą nie współpracują. Trochę szkoda, bo fajne urządzonko.
W sumie kicha to 603, nie wnosi kompletnie nic nowego (przydatnego w praktyce). Pozostaję przy 602 dopóki YN nie wypuści wersji z HSS.
Ja właśnie stoję przed wyborem Rf-602 czy 603. Nie wiem czy się mylę, ale różnica jest tylko taka, że w 603 nie ma jednego nadajnika, tylko wszystkie pudełka są zarówno nadajnikiem jak i odbiornikiem, ponadto mają sanki przepuszczające TTL, ALE nie posiadają śruby przymocowującej je do sanek, więc użyteczność tego ficzera jest raczej znikoma - ja bym nie zaryzykował podpinania tak lampy.
Różnica w cenie jest taka, że w cenie 603 z 3 odbiornikami dostane 602 z 4 odbiornikami i bateriami w komplecie - mówię tu o ebayu oczywiście. Niby baterie to pikuś, ale zawsze to trochę grosza do przodu ^^