ja obstawiam że jako początkująca nie będzie potrafiła focić w zakresie 70-200 i będzie jej brakowało szerokości... przynajmniej kit is do tego zestawu będzie niezbędny
Wersja do druku
ja obstawiam że jako początkująca nie będzie potrafiła focić w zakresie 70-200 i będzie jej brakowało szerokości... przynajmniej kit is do tego zestawu będzie niezbędny
A nie kusi Cię czasami 70-200 f4 zamiast 70-210? Nie zamieniłbyś na 30D z 70-200.
Może ktoś porównywał szybkość i celność AF w zestawach
20D/30D 70-200 vs 40D/50D + 70-210
Podepnę od razu link do wątku 70-200 vs 70-210 jakby ktoś więcej info szukał.
Poczyściłem. Proszę nie kontynuować OT.
ale czy xxD dla kobiety nie będzie za duży - w perpsektywie dłuższego strzelania fotek? jak do tego dojdzie jakis zoom to troszkę będzie ważyć.
Ważyć będzie, ale nie wykręci Ci nadgarstków tak jak xxxD z czymś cięższym.
Jak dla mnie trzymanie 400D z 28-70 to spory wysiłek, nie mówiąc już o 70-200 które będzie działać z 15-20% większym momentem.
To jak tak to za 2500 można już nabyć 50D lub 1d mark IIN.
-Nowy 50D będzie ciężko znaleźć więc chyba tylko używka.
-Przy 1d mk IIN trzeba zostawić rezerwę (400 - 500pln) na ewentualną wymianę migawki. Używki mają po 200 - 450 tys przebiegu.
Swoją drogą, dalej uważam 40D za dobry wybór ze względu na cenę.
Cześć ! : D
ja mam pytanie. no nie umiem zalozyz nowego wątku ale mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi ze tak sie tu wpycham .ale moje pytanie tez jest o lustrzankę. Chce kupić lustrzanke pierwszą. i jestewm bardzo niezdecydowana i orentuje sie dobrze w tych rzeczach a przeszukalam juz duzo forum. do rzeczy chce kupic lepszy obiektyw i byle jakie body. koszt do 2300 zl . zdjecia chce robic portretowe. ; ))))
myslalam nad zestawieniem canona d 1000 z obiektywem Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM
nie wiem czy to dobry zestaw.?
prosze pomożcie :)!
Witam
Proszę najpierw zapoznać się z regulaminem.
Pozdrawiam
K.