ładne miejsce
Wersja do druku
ładne miejsce
dzięki za komentarze
ostatnia partia z wyjazdu
i już nie będę przynudzał przepałami :)
18. Boka Kotorska
19. Stary Bar - widok na góry
20. Stary Bar - widok na góry cd.
21. Okolice Jeziora Szkoderskiego
22. Jezioro Szkoderskie
pozdrawiam
Filu
Z całym szacunkiem ale 21 to nie bezpośrednie okolice jeziora a ze dwadzieścia kilometrów po górach. Na zdjęciu widoczny jest najstarszy most oszmiański ( czy jakoś tak ) jak byś miał odrobinę szczęścia lub posiedział trochę pod parasolami widocznymi na zdjęciu to może doczekałbyś na tubylców skaczących z mostu do wody dla ochłody.
Most znajduje się w Rijeka Cmojevica, w jednej z odnóg jeziora, która już w Rijece jest rzeczką, dlatego nazwałem to okolicą jeziora,
rzeczka ta po 2 kilometrach wygląda już jak na zdjęciu 22
niestety nie było czasu na leniuchowanie, takie uroki objazdówki
chociaż gdy kilka kilometrów wcześniej na południe zatrzymaliśmy się u jednego z gospodarzy by kupić wino, jakież było nasze zdziwienie gdy w garażu znaleźliśmy dwa fiaty 125p :) i siedząc pod drzewem poznaliśmy ich historię
pozdrawiam
Filu
Te fiaty nie były nakryte kocami?
fajne fotki jedne bdb a niektore sredniaki
naj badziej mnie zatrzymalo 22 niesamowity widok tylko szkoda ze nie zachowales zasady trojpodzialu zdecydowanie lepiej by bylo i jeszcze jedno jak mozna bylo wjezdzac samochodem to ja bym pojezdzil przy wschodzie i zachodzie
pozdrawiam
Sergiusz - tak te maluchy były nakryte kocami, gospodarz i jego brat bliźniak jeździli nimi do szkoły.
fabio !!! Błąd !!!
Zasada trójpodziału w tym przypadku nie ma zastosowania. Problemem jest natomiast przechylony w lewo horyzont !!!
Co do trójpodziału, to wydaje mi się, że jest on najważniejszy dla początkujących adeptów sztuki fotograficznej na takiej samej zasadzie, na jakiej icki są potrzebne młodym żeglarzom, którzy jeszcze "nie czują wiatru" ...
UBoot ja nie mowie ze to jest blad ze nie ma trojpodzialu ale bardziej by mi sie widzialo
pozdrawiam
Mi się wydaje że nie ma przekrzywionego horyzontu na 22. Po prostu góry po prawej są większe i są bliżej niż te po lewej. To chyba taki naturalny układ.
Rzeczywiście 22 jest najciekawszy. Ja bym się postarał spędzić więcej czasu w tym miejscu i wyciągnąć jakieś kreatywne układy, bo potencjał miejsca jest rzeczywiście znakomity.
Na przykład poszukał jakiegoś oramkowania widoku, albo użył jakiś bliskich obiektów w celu efektu linii naprowadzających.