Po prostu aby wznowic serie trzeba puscic spust i potem znow go wcisnac... i jedziemy dalej... o ile aparat zdazyl zapisac ktores ze zdjec na karcie ;-) W wizjerze masz informacje o tym ile klatek mozesz jeszcze trzasnac w serii....Cytat:
To znaczy, że za jednym przyciśnięciem spustu (zdjęcia seryjne) zrobi tylko 9 kaltek? A potem jakby się zablokuje i stop?
Bzdura - zobacz tutaj -> http://www.dpreview.com/reviews/canoneos10d/page12.asp ... i co? widzisz jakas roznice? ;-)Cytat:
Jestem laikiem w cyfrówkach, więc wydaje mi się, że najlepsze jakościowo (rozdzielczość, obróka wstępna zdjęcia w aparacie, kolory, kompresja) będzie w formacie RAW, dlatego.
RAW jest w zasadzie kolem ratunkowym dla tych ktorzy nie potrafia naswietlic dobrze danej sceny... potem moga sie wyratowac wyciagajac zdjecie przy obrobce RAW'a - z JPEGiem juz tego nie zrobisz... Kompresja mowicie? Odpal JPEG'a w fotoszopie, przelacz sie na tiffa... i juz dzialasz bez komprechy :-P
Ale pewnie zaraz doezwa sie wielbiciele RAW'a podajac same zalety tego formatu... moze i maja racje... ja jednak mam te racje gdzies ;-) Nie uzywam RAWa... jest zbyt wolny.. zarowno przy obrobce jak i podczas fotografowania.. do tego zajmuje 4x wiecej miejsca.
Jesli masz dostep do sklepow w USA to kupuj tam smialo. Ja moge polecic www.canogacamera.com .. swietnie oceniany sklep.. i tanszy niz B&H.Cytat:
Jeśli zakup to gdzie?
Jesli mozesz skoczyc za nasza zachodnia granice do Niemiec, to tez spoko.. bo bedziesz mial sprzet w niezlej cenie.. jednak sporo drozszy niz w USA.
A co do naszego pieknego kraju - www.allegro.pl .... ci sami ludzie sprzedaja aparaty na gieldzie w Warszawie w klubie Stodola... Ceny mniej wiecej taki jak u niemcow..
Zartujesz? Gosc jest cholernie drogi.. nie polecam. Poczytaj na google archiwum pl.rec.foto ... czasami gosc robi drobne przekrety.. I tak jak pisalem, cenowo jest beznadziejny. Dziala razem z gostkiem z e-oko...Cytat:
Jesli chodzi o cene: ja planuje zakupy u p. Wieczorka