-
Fotki ok. Dziewczyna jest nimi na peewno zachwycona.
Ale ja mam dla ciebie radę na przyszłosć - panuj nad sztucznym uśmiechem osób, które fotografujesz, bo wygląda to koszmarnie.
Fajne białe zdrowe ząbki, ale jak patrze na takie ujęcia to myślę 'fake', a i w portrecie prawda jest potrzebna.
-
Witam
Jak dla mnie to zdjęcie numer 1 i 5 są najciekawsze. W zdjęciu 5 ładnie słońce wykorzystałeś by doświetlić włosy od tyłu ( kontra) widać ksiażki Ci służą,
Zdjęcie pierwsze miły portrecik.
-
-
Czołem,
Zdjęcia nie najgorsze, ale jest kilka rzeczy do poprawy. Przede wszystkim postprocessing :-)
Ponadto nie lubię zdjęć w parku, ale... to mój problem :-)
To co ja bym poprawił:
1 - za mochny cień na szyi, bluzka wychodzi spod koszuli, za bardzo pogniecione spodnie w kolanach, jak dla mnie za ciemne tło
2 - za ciemne oczy, prześwietlona bluzka i górna część jeansów, skadrowałbym ciut w prawo i do dołu, ale ujęcie fajne
3 - zapanuj nad ubraniem, wychodząca biała bluzka - nie..., bałagan z przodu na bluzce i wychodzące coś niebieskie - nie..., pieprzyk na twarzy - ja bym usunął :-)
4 - fajnie rozwiane włosy, ale znowu bluzka nieciekawie wychodzi spod koszuli, ławka za jasna - za bardzo przyciąga uwagę i wybija się na pierwszy plan. Szukałbym innej ławki. Ręce za jasne w stosunku do twarzy, klaania się post (patrz niżej).
5 - prześwietlona bluzka, włosy na oku
6 - fajnie zagrało światło na włosach i na twarzy, ale nogi już ciemne (brakło światła?), trzeba zwracać uwagę na ułożenie palców (powinny być równo)
Ogólnie (do wszystkich zdjęć): brak postprocessingu, zarówno lokalne usuwanie jakiś plam na skórze, przebarwień itp., jaki globalnie - kolorystyka zdjęć, panowanie nad kontrastem, balansem bieli itp.
Pozdrowionka!
-
na zdjęciu nr 5 ręka jak w trzy de :)
Brakuje ostrości i wydobycia kolorów. Jak dla mnie rozpraszające detale:
na 1 wychodząca z cienia bransoletka, na 2 plama światła z lasu po lewej, na 3 pęknięta kora zaraz koło twarzy.
Piotrek