4 oraz 5 bardzo fajne, choć 5 chyba blurowałeś, co nie? Nie kupuję 1-ki, a 3 do kosza - za ciemne i puchar z głowy wyrasta.
Wersja do druku
4 oraz 5 bardzo fajne, choć 5 chyba blurowałeś, co nie? Nie kupuję 1-ki, a 3 do kosza - za ciemne i puchar z głowy wyrasta.
5 najciekawsza, choć możliwości miejscówki najmniej wykorzystane.
7 dziwnie skoszona, kolory kolorami, ale zostawiłeś mocną czerwień w wazonie.
Nie próbowałeś zrobić nic w sepii?
Wnętrza fajne, dziewczyna nieźle wystylizowana, ale klimatu miedzywojennego nie czuję.
P.S.
O przerysowaniach już pisali wyżej.
Hehe. Nie domofon normalny.. To tak cyknięte przypadkiem. Akurat odbierała telefon. Ale podobały mi kolorki. Więc wrzuciłem. Nie obrabiane w camera raw z rawów z 50d. Niektóre później photoshopowane,ale zalezy.. Nie chciało mi się az tak bawic.. A po pierwsze nic zbytnio nie umiem ciekawego w Ps zrobić. Sory za tak małą ogniskową.. Wiem,że zniekształca,ale nie dałem rady ze stałką wejść.. Mało miejsca.. Poza tym miałem wyzwalanie lamp z kabelkiem i mnie ograniczał..
Czy na 4 dałoby się jakoś zmiejszyć tą głowe? Czy pozostaje jedynie skraplanie w ps? Ale może są jakieś inne sposoby. ?!
Pomysł ciekawy, ale zdjęcia mnie w ogóle nie ruszają. Technicznie słabo, kiepska kolorystyka.
Pytalem, bo pomijajac grzejniki i domofony to zdjecia sa po prostu ciemne, za ciemne.
Balans bieli - kolory, to wszystko lezy. Kolorystyka, a najbardziej brak swiatla odciaga uwage od pomyslu.
Moze to tylko kwestia obrobki - dlatego pytalem czy wychodziles od jpg'a.
Skoro masz raw'y to wg mnie mozna wyciagnac z tych zdjec o wiele wiecej.
I to wcale nie z zaawansowanymi technikami PS'a - LR dalby rowniez swietnie rade.
No moze nie tam gdzie jest grzejnik.. ;)
Aha ok. Moge zawsze się jeszcze pobawić i coś tu wrzucić,ale nie wiem co powinenem zrobić. Moze naprowadzisz mnie. Po prostu mam je rozjaśnić czy cos wiecej. Jakiś pomysł? Mam kaszanowski monitor.. Tyle razy go kalibrowałem a zawsze słysze,że mam za ciemne zdjecia. Niestety nie mam kasy na nowy..
Ale z Ciebie niechluj! Grzejniki panelowe i domofon w latach 20-tych?
Generalnie wszystko to du.....a podłogowata. Photoshop nie załatwi światła i tematu :( Sorry Winetou:(
Pozdrówka
Dobrze ,,Winetou" Co byś zmienił. JA nie powiedziałem,że te zdjecia są świetne. Powiedzenie komuś,ze wszystko jest do d..y i,że nie panuje nad światłem to wiesz co sram na takie komentarze. Krytykować każdy potrafi. Że ps nie załatwi wszystkiego to ja wiem. Szkoda,ze taki mistrz jesteś a nie umiesz napisać co poprawić. Ja sam widzę dużo błędów w tych zdjęciach. Od ciula. I zdaje sobie sprawę,ze jestem amatorem. Tylko dążę do wiedzy a komenatrze takie jak twoje są po prostu ze skali niepotrzebnych,bo nic z nich nie wyniosę a tylko się zniechęcę:) Powodzenia ,,Mistrzuniu".
Wiele osób pyta się o 5. Tak więc zdjęcie jak każde inne. Obrabiałem je troche w ps. Mianowicie. Rozjaśniałem trochę usuwałem niedoskonałości. Zaznaczyłem usta .. Wszystko na czarno białe. Potem usta na B&W z podkręceniem czerwieni. No i rozmazałem tło,bo znajdował się grzejnik!! Obróbka przecież nie jest na 5 dużo ludzi pewnie widzi te błędy rozmycia tła.. Prawda? A
Tak więc Panie Parteq co powinienem zrobic ze światłem? Rozjaśnić te zdjęcia bardziej czy jak? Te kaloryfery jakoś pozasłaniać? Cieżko i było,bo to jest normalny dom i tak na mnie pani gospodyni dziwnie patrzyła:D Jak doświetlac lampami?Cytat:
Pytalem, bo pomijajac grzejniki i domofony to zdjecia sa po prostu ciemne, za ciemne.
Balans bieli - kolory, to wszystko lezy. Kolorystyka, a najbardziej brak swiatla odciaga uwage od pomyslu.
Moze to tylko kwestia obrobki - dlatego pytalem czy wychodziles od jpg'a.
Skoro masz raw'y to wg mnie mozna wyciagnac z tych zdjec o wiele wiecej.
I to wcale nie z zaawansowanymi technikami PS'a - LR dalby rowniez swietnie rade.
No moze nie tam gdzie jest grzejnik.
Nad kolorystyką pracuje cały czas. Szukam jakiś rozwiązań,żeby było najciekawiej. Nawet zastanawiam się nad jakimiś warsztatami właśnie z kolorami. Ale narazie brak funduszy. Jestem samoukiem. Moze i do tego dojde:P Narazie kolorki zmieniałem w camera raw. Zaczne się bawić troche LR. Moze bd lepiej:) A jakieś inne programy ? A mozesz wypowiedziec się co poprawić? I co z techniką:)Cytat:
Pomysł ciekawy, ale zdjęcia mnie w ogóle nie ruszają. Technicznie słabo, kiepska kolorystyka.
CZEKAM NA RADY NIE NA KRYTYKĘ :)
Krytyka to najlepsza rada.
Chcesz szczerą rade? Kup kilka dobrych książek (książki) przeczytaj je dwa razy, w miedzy czasie patrz co to zmienia. I bądź milszy.
Nie chcesz kupować używaj googla.
Albo sprzedaj to co masz i poszukaj innego hobby, fotografia nie jest dla wszystkich.