No to kupiles obiektyw w Adoramie, a nie amazon. Ja mowieCytat:
Zamieszczone przez muflon
o rzeczach kupionych z amazon, a nie posredniczonych przez amazon.
Roznica jest oczywista i jasno widzisz od razu od kogo kupujesz.
Wersja do druku
No to kupiles obiektyw w Adoramie, a nie amazon. Ja mowieCytat:
o rzeczach kupionych z amazon, a nie posredniczonych przez amazon.
Roznica jest oczywista i jasno widzisz od razu od kogo kupujesz.
No to jeszcze mala uwaga. Za uzywanie wyszukiwarki A9 masz znizke 1,57% na amazon czyli $50 taniej w tym przypadku. Jakby Ci sie jeszcze 5D trafil w GoldBoxie to pewnie kolejna $100. Jak jeszcze uzywasz karty kredytowej amazon to dalsze znizki mozesz miec, a raczej darmowe kupony na dalsze zakupy. Jak kupuje tutaj wszystko od sprzetu foto i ksiazek po garnki, zelazka i blendery. Obsluge klienta maja rzeczywiscie idealna.Cytat:
Pozdrawiam
Coronado
Podaje za DPreview adres fajnego sklepu: http://www.digitalrev.com
Obecna cena 5D w tym sklepie to 2400 EUR. Ktoś tam kupował?
Ja chyba sprawdzę pod kątem zakupu 50 f/1.4 - z tego co zdąźyłem zauważyć to od razu doliczają wszelkie podatki, wysyłka UPSem.
Ciekawe są kwoty "zaoszczędzone" (rzędu 45%) - ciekawe co to za poprzednia cena?
A dla mnie to wszystko i tak teoria :) bo odkąd się sparzyłem na naprawie "amerykańskiego" obiektywu w Szwajcarii (900CHF) to wszystko kupuję jak Bozia kazała w lokalnych sklepach. Od niedawna zresztą różnice są na tyle niewielkie, że nawet nie czuję się z tym jakoś specjalnie źle ;-)
Zapewne "list price" :) Teoretyczna cena producenta, na którą nie warto w ogóle patrzeć :)Cytat:
Zamieszczone przez Jerry99
Tego to bym się najbardziej obawiał. Nasz Urząd Celny niekoniecznie musi to akceptować.Cytat:
Janusz
Jak masz kaskę to kupuj teraz, Canon nie jest skory do obniżek dopuki niec nowego nie wypuści.
Z historii wynika, że pierwsza obniżka na sprzęt jet po roku od premiery.
Pytanie czy warto czekać.
Nad 5 zastanawiałem się b.długo i odpadła. Parametry ma naprawdę ciekawe i fajnie wygląda.
Niestety aparat służy mi do robienia zdięć tzw domowych i tu bardzo często przydaje się lampa błyskowa. JAk jestem w domu to zakładam zewnętrzną, ale jak jesteśmy gdzieś poza domem a potrzebne jest światło z przodu to w 10, 20 odpalam lampę wbudowaną i cośtam mi świeci. 5D niestety jest pozbawione tego wynalazku i w moim przypadku jest przekreślona.
Moim zdaniem można się chwilę wstrzymać. Przynajmniej do czasu aż nowy Nikon D200 odrobine namiesza, wówczas mogą spaść ceny u Canona.
jest jescze inna teoria, nigdy sie nie kupuje pierwszych wersji produktu... np zamiast d30 kupic d60, zamiast 10D kupic 20D zamiast 5D jego nastepce ;-) wiadomo powszechnie ze przy takim tepie produkcji nie ma czasu na testy i to uzytkownicy (niestety) sa pierwszymi testerami produktu, vide Mercedes A klasa i test losia, Volvo s40 i nowsza wersja z ponad 2tyś zmian!!! itd...
...sorry - ja tam znalazłem za 2400 ale FUNTÓW a nie ojro....Cytat:
Możesz sprecyzować link?
W 5D możesz spokjnie focić na ISO 1600. Z obiektywem 50/1,4 czy 1,8 lampa jest praktycznie niepotrzena.Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Wtedy kiedy musisz jej użyć skorzystasz z zewnętrznej.
Ja tak robię.
Wiesiek