A ja myślę, że to chyba pierwszy raz, kiedy dział marketingu Nikona w końcu poszedł po rozum do głowy i przypomniał sobie za co mu płacą :)
Wersja do druku
A ja myślę, że to chyba pierwszy raz, kiedy dział marketingu Nikona w końcu poszedł po rozum do głowy i przypomniał sobie za co mu płacą :)
Idą święta, trza ten sprzęt upychać. W lutym będą obniżki, super promocje i super okazje.
A ja musze powiedzieć, że pierwszy aparat N od czasów F3 i FM3A, który budzi moje zainteresowanie. Jeśli będzie miał dobry układ AF i szumy na poziomie 20D to będzie to świetne body. A jak popatrzymy jeszcze na jakość optyki szerokokątnej u Nikona....Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Marketing Nikona, chyba po latach dostał coś co ma ogromny potencjał sprzedażowy, więc się chłopcy ruszyli do boju. Dobrze, nawet b.dobrze - jak się C nie ruszy do roboty i nie zrobi paru dobrych szerokich, jasnych szkieł, oraz porządnego body x1.6 ze spotem, z porzadnym wizjerem, porządnie uszczelnionego i z dobrym AF-em - no to będzie mały problemik. A KM 9d się robi, a Oly E-3 już zapowiadany - będzie z czego wybierać :-)
jurek - powiariowali ale dla nas to lepiej - nowości kupują najczęściej sprzętowi onaniści - dzieki nim starsze wersje tanieją w zastraszającym tempie i można je kupić w przyzwoitej (realnej do wartości) cenie:) czekam tylko kiedy podobna tendencja dotknie osprzętu a napewno tak się stanie:)
Przecież ja nie rozpaczam, tylko nadziwić się nie mogę :shock: Za komuny, owszem, stałem całą noc w kolejce po akumulator do pryszcza, ale nie miałem wyjścia, bo już czerwoni zadbali o to, aby naród się cieszył z każdego g*** Natomiast jak ludziom może odbić w dzisiejszych czasach, tego nigdy nie pojmę :rolleyes: Ba, żeby to jakiś motłoch, ale nic z tego! Szok, po prostu szok!Cytat:
Zamieszczone przez mario1275
a ty jak zwykle na temat..Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Odpowiedz raczej czy wariactwo dotyczące D200 jest normalne. Kiedy rozpoczynała sie sprzedaż 20D, który wtedy nie miał sobie równych, również zaczynało go brakować w niektórych sklepach w USA. Ale nie było takiej histerii, po prostu czekałeś na realizację zamówienia z powiedzmy 2 tygodniowym opóźnieniem.
nie zauwazyłem tego bedąc na ostatniej giełdzie w StodoleCytat:
Zamieszczone przez pn_
recepta jest dosyć prosta - najpierw stwórz wokół własnej marki aureolę niezykłości nie bedącej następstwem technicznych rozwiazań. Wychoduj sobie zwolenników mówiących, że twoja marka ma duszę, że to jedyna prawdziwa fotografia albo, że twoja marka ma inną Filozofię podejścia do fotografii niż wszyscy inni ( i ma to być Filozofia przez duze F).Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Następnie ignoruj te rzesze fanatycznych zwolenników ( a przy okazji pozostałych normalnych fotografów) przez ładne kilka lat. W tym czasie bez obciachu obiecuj, że coś wspaniałego sie szykuje a opóźnienia wynikają z wprowadzenia rewolucyjnych rozwiązań na które jeszcze nikt nie jest gotowy. I wypuść produkt ze średniej półki, kosztujący więcej niż konkurencja, usprawniony o kilka przydatnych drobizagów, które pozwolą ci wygrywać marketingową wojnę i doda sił wyczerpanym fanatykom na następne lata.
Ot, cała strategia :)
Nie kupuje. Pozbylem sie wlasnie sprzetu Nikona, zmienilem system.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Wchodzisz na idealo.de, zamawiasz w ktoryms z dlugiej listy sklepow (bez zadnych przedplad) i spokojnie, bez histerii, czekasz dwa tygodnie.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman