-
Witaj
Moja skromna opinia:
1) jak poprzednicy - za ciemna, spróbuj dać + 0,5 EV. Nie wiem co było po lewej stronie, ale lepiej ten minaret by wyglądał w 1/3 kadru (czyli fota przesunięta w lewo) + 0,5 centa oddechu u góry.
2) albo wyciągnąć szczegóły z cieni i dodać kontrast, albo ciachnąć w pionie pomiędzy drzewem i pagórkiem odkrawając jednocześnie trochę dołu.
3) jeśli dół ma być ciemny to imho powinien stanowić max 1/3 kadru. Teraz wygląda to tak, jakbyś nie potrafił się zdecydować co pokazać.
4) trochę podnieść kontrast i w ramki na ścianę :)
5) moim zdaniem takie kadry są najtrudniejsze i dobrze wychodzą jedynie wtedy gdy fotografujący ustawi się dokładnie w osi symetrii obiektu. Według mnie byłeś tutaj zbyt przesunięty w lewo - mam wrażenie jakby osie wyznaczone przez szczyty okien i parapety zbiegały się na prawo. Może to "naturalna" krzywizna okien, a może zdjęcie jest zrobione niecentralnie.
6) bardzo ładne, spróbował bym tylko wyciągnąć trochę szczegółów z twarzy chłopca.
7) ok., ale nie wiem czy nie lepiej by było pokazać skalę tego rumowiska nawet kosztem rozmiaru kozy.
8) nie podoba mi się, że góra dzieli zdjęcie na dwie oddzielne "historie". Lewa to nieciekawa droga prowadząca donikąd, a prawa to "rasowy" widoczek. Ciachnął bym pomiędzy drogą a górą - na coś się trzeba zdecydować. Dobrze by było również odciąć te 5 mm kamienia wystające z prawej w połowie wysokości zdjęcia i będzie super.
Daj więcej bo robi się ciekawie. :)