Mozna...tyko po co.Majac dobry sprzet oszczedzac pare groszy?Oszczedzac nalezy czas nie pieniadze.
Bedziesz mial sytuacje wymagajaca natychmiastowego dostepu do sprzetu i cos sie nie odwiaze,cos zaczepi,
cos wypadnie z reki i klopoty gotowe.Wiem co mowie.Stracilem przez takie myslenie wiele zdjec,ktorych
sie juz nie powtorzy,bo jak powtorzyc katastrofe smiglowca?Na upartego mozna,ale pozniej ten caly
zachod z prokuratura,wyjasnienia,przesluchania,nieodpowiedn ie towarzystwo w celi... :cry:
To sie nie kalkuluje. 8)
Plecak przetestowalem na rajdzie rowerowym.Bylem wykonczony.W gory,czy na krotka wyprawe znakomity,
ale gdzie niesc pozostaly sprzet(namiot,spiwor,ubrania)na dluzszych eskapadach?Trzeba sie na cos zdecydowac.Ja kupilem w `98 torbe Magnum AW LowePro.Znakomita torba.Pozwala z przegrodek ulozyc
dowolna konfiguracje.Mieszcze w nim body 630-tki,28-135,100-300,body Pentacona Sixa TL z pryzmatem,do niego 65,85,300,oprocz tego zapas filmow,filtry,akcesoria i maly tripod made in USSR(znakomity!).
W wyposazeniu jest tam masa schowkow i pokrowiec na cala torbe w razie niesprzyjajacych warunkow
pogodowych(ja takich nie znam 8) ).Bylem z ta torba i czterema lufami do Sixa,w tym 180 i 300(jak ktos
mial to kiedys w reku to wie,ze mozna tym zabic...)nad Morskim Okiem.Zostawialem wprawdzie slad jak
cysterna pogotowia wodociagowego,ale oplacalo sie :)
Oto najnowszy model tej torby: