mialem kiedys 5d z przebiegiem 220 000 i nic mi nie bylo. Sprzedalem i do 300 mysle ze dojechal.
Wersja do druku
mialem kiedys 5d z przebiegiem 220 000 i nic mi nie bylo. Sprzedalem i do 300 mysle ze dojechal.
Moja piątka miała przebieg 130 tyś jak padła migawka, wymiana kosztował mnie około 1300zł. Ja osobiście chyba bym sie wachał, niby zakłada sie że taniej kupiona i doliczasz wymianę ale awaria zawsze będzie w najmniej dogodnym momencie, troche trwa naprawa a kasy przeciez nie będziesz trzymał odrazu odłożonej na naprawę, dochodzi nieprzewidziany wydatek...
Może ktoś z forumowiczów się orientuje ile kosztuje mirror box do 5D ???
Ja kupilem 5D z padnieta migawka - jak sie pozniej okazalo. Zdjecia w normalnych warunkach robil poprawnie. Jedynie czasy krotsze od 1/2500 wychodzily na czarno oraz teoretycznie dluzsze niz 1/2 dluzszymi nie byly.
Żytnia przebieg zczytala i wyszlo 32000 klatek. Najlepsze jest to, ze wymiana odbyla sie na gwarancji producenta. Koszt jedynie wymiany, czyszczenia bebechow - 196zl + przesylka.
320tys to juz ładny wynik, ktoś przed tobą postanowił nie marnować czasu i sprzętu.:)
Z ponad 200tys przebiegiem zdażyło mi się widzieć w pełni sprawne korpusy.
Merde , tak rzeczywiście przeoczenie, ale jeszcze pytanie czy kolega pisał by tu o 32tys przebiegu , czy to może to jemu umknęło to zero, bo w kontekście wypowiedzi pasował by ten większy wynik....no ale może jeszcze zajrzy.
no nie, raczej przy 300tys cykli serwis nie wymienił by migawki za darmo
mirror box 1300z łz robicizną podobno,Ja mam zprebiegiem 89tyśi jest super:)