Odp: Warsztaty w Złodziejewie - opinie.
Subiektywny, ale szeroki opis warsztatów Warsztaty Fotografii Artystycznej w Zlodziejewie i White Alicei. Przy okazji porównanie do Warsztatów White Alice.
Cytat:
Zamieszczone przez
Paweł Strykowski
Bardzo ciekawą informację podałeś o "Złodziejewie". Wkleję, gdyby nagle okazało sie, że musi ona zniknąc z Twojej strony: "Osobiście nawet gdybym się zaznajomił z regulaminem przed warsztatami to bym go przyjął bez zająknięcia poza jednym punktem. Jest to punkt dotyczący obowiązku dopłaty podatku VAT, jeżeli ktoś zechce fakturę. Dla mnie jest to albo okradanie uczestnika jeżeli chce fakturę, albo Państwa jeżeli nie chce. Bo rozumiem, że jak nie ma faktury to organizatorka nie płaci części podatku VAT, ani podatku dochodowego. Przy tej skali przedsięwzięcia (kilkaset osób rocznie) i tej cenie za usługę jest to dla mnie mało poważne i nieuczciwe"
To jest jednoznaczna informacja o tym, że warsztaty są wałkiem podatkowym.
Bardzo niepochlebne opinie o "Warsztatach w Złodziejewie" słyszałem od kilku uczestników. Dlatego, skutecznie wyleczyłem się jakiś czas temu z przebłysków chęci uczestnictwa.
Po tekscie Pawła o "Złodziejowie" bajkowy klimat tych warsztatów jakby sie nieco rozrzedzil...
A ja się zastanawiam w jakim celu Paweł jeździ na warsztaty? Pytam oglądając zdjęcia na stronie.
To chyba normalne ze szuka sie inspiracji oraz nowych spojrzen .. inaczej stoi sie w miejscu lub sie wrecz cofa ;)
Ale tego na warsztatach raczej nie znajdziesz. Jak ktoś wie „co i jak” ma doskonały własny warsztat to na warsztatach ma szukać inspiracji? To tak trochę jakbyś z dwudziestego piątego poziomu jakiejś gry powrócił poćwiczyć na pierwszy poziom dopłacając za to kilkaset złotych.