robisz kopie aktualnego pliku camera.8bi, a na jego miejsce wklejasz nowy. zadziala - to dobrze. nie zadziala - przywrocisz staryCytat:
Zamieszczone przez gazwx
Wersja do druku
robisz kopie aktualnego pliku camera.8bi, a na jego miejsce wklejasz nowy. zadziala - to dobrze. nie zadziala - przywrocisz staryCytat:
Zamieszczone przez gazwx
No to mnie podbudowaliscie panowie:) W takim razie od jutra zaczynam polowanie na CS2:) Pozdrawiam
Odpalilem Irfanview, BreezeBrowser i PS CS2 z konwersja RAW na raz. I co?Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Bo w sumie nie wiem o co ci chodzilo w tym poscie a Acdsee i Zoombrowsera nie mam ... o odpale jeszcze EOSViewera... hmm tez dziala.
No ale mnie wymagania sprzetowe (na razie :roll: ) nie przerazaja - kompa skladalem pod Doom3/Quake4 i PS CS2 wlasnie 8-)
no mnie przy 512MB ten zestaw skutecznie zamula kompa :(Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wspolczuje :( .Cytat:
Ja do tego zestawu moge jeszcze pare akcji dorzucic (DC++ , nagrywanie plyt, parenascie zakladek przegladarki itd).
A jaki masz problem ze zwiekszeniem ilosci RAM w komputerze?
zasoby finansowe, chwilowo :( ostatnio zanabylem 120GB dysku na wywolywanie TIFF-ow 16-bitowych w rozdzialce 6144x4096 i na upgrade do Duala 2x512MB juz nie ma grosza. moze po nowym jorku jakos. no chyba, ze pod choinke zamowie za duzo filterkow :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
PS - wywolywanie RAW-ow, ZoomBrowser - przegladanie RAW-ow zapisanych na plytach CD, ACDSee - przegladanie wgladowek dyskowych w JPEG-u, z ktorych chce wywolac pelne rozmiary. w ten sposob pracuje sie bardzo wygodnie, ale niestety... zzera to pamiec pieronsko.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
a co do upgrade'u pamieci - jak najbardziej mam w planach, ale nie dam rady wszystkiego na raz :(
a co chcesz kupować?, jeśli można spytać, bo do tej pory widziałem u Ciebie w użyciu głównie kolorowe połówki.Cytat:
kolejne kolorowe, bo mi brakuje. albo dodatkowe ND. raczej ND, ale sie zastanawiam :)Cytat:
Zamieszczone przez gazwx
he! coś się nie mogę przekonać do tych kolorych połówek (a w sumie nie bardzo też wiem jak się do tego zabrać). Póki co połówki ND (0.3, 0.6) Hitecha wystarczają.