więc z tego co Mi napisaliście mam kierować sie ku Canonowi 40D. Byłbym bardzo wdzięczny gdzyby ktoś napotkał jakąś ciekawą oferte sprzedaży 40D o poinformowanie mnie. Z góry wielkie dzięki
Wersja do druku
więc z tego co Mi napisaliście mam kierować sie ku Canonowi 40D. Byłbym bardzo wdzięczny gdzyby ktoś napotkał jakąś ciekawą oferte sprzedaży 40D o poinformowanie mnie. Z góry wielkie dzięki
pavlov - około miesiąca temu sprzedałem wszystko co miałem w Pentaxie i zakupiłem Canona 50D, świetna puszka. Jak masz mniejsze fundusze kup 40D i do tego 18-55 z ISem + 50 1.8. Na początek starczy, a wydasz około 1600zł. Czyli tyle ile posiadasz. Do tego 430EX za 500zł i w 2100 się mieścisz. Światło z tego co widzę nie jest Ci potrzebne, bo imprezy to lampa lub jasna stałka.
Tamron 17-50 - miałem w Pentaxie, ale nie kupiłbym go ponownie. Szkła systemowe Canona i USM - dopiero wtedy rozpoczyna się "zabawa".
Tamron nie jest wcale zła opcją. Miałem do czynienia z tym szkłem na serii xxD i było akceptowalnie a napewno lepiej niż z kitem czy Sigmą 17-70. Przeszukaj dział SPRZEDAŻ coś tam widziałem z 40d.
Kolego Pavlov,wystarczy jak prześledzisz na forumowej giełdzie ogłoszenia z ostatnich kilku dni, jest tam dosc sporo ofert sprzedaży 40D za rozsadne kwoty.
cały czas śledze tam sprzedaże średnio co 2h wchodze na giełde i szukam czegoś ciekawego. Jeszcze mam takie pytanko o przebieg 40D, te oferty droższe maja mniejszy przebieg niz te tańsze to logiczne ale jak z żywotnością migawki w tej puszce?? mieliście jakieś awarie, usterki itp. z tym związane po jakimś tam przebiegu??
Ja mam 2-letnie body z nastukanymi 30tys około i bez problemów. Ale był moment, gdy sporo słyszałam o padzie migawki w granicach 10-15tys i co się naobawiałam to moje ;-) W każdym razie mój aparat sporo przeszedł i nadal sprawuje się super.
Z tego co kojarzę 40d ma gwarancję na migawkę na 100tys klatek bodajże.
a właśnie jak z ta gwarancja na 100tys. klapnięc, da się to jakoś sprzaedzić ile aparacik nacykał i czy serwisy Canona robią to za free jeśli padnie przed setka jak to z tym jest??
Kolego, na ten temat jest osobny, cały watek. Są forumowicze, którzy potwierdzają, iz serwis wymienia za darmo migawke, jesl ta ma mniejszy przebieg niz 100000 cykli.