-
ArturBonoVox, czy ja się pytałem o ocenę merytoryczną zdjęcia???, jeżeli nic nie wnosisz do wątku merytorycznego, no chyba że potrafisz lepiej obrobić to zdjęcie?. Na zrobienie tego zdjęcia były miałem chwilkę i to w tłumie kilkunastu paparazzich, dwie następne są z całymi głowami i z panią w tle, lecz już bez płaczu:mrgreen:.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Panowie, macie problem ze zrozumieniem wątku i pewnie boicie się zdradzić swojej tajemnicy, jak powinno to wyglądać bez względu na kadr, chodzi o kolorystykę , balans bieli etc., widzę że to forum jest tylko dla profi i nikt Ci niczego nie pokaże.
-
-
Grzesiek_PL, kolor skóry bardzo naturalny i o to chodziło, ale w garnitur jest był czarny
Moja wersja:
Uploaded with ImageShack.us
-
Moja propozycja:
TWOJE --v
MOJE --^
-
-
Papier:mrgreen:, teraz jest duper, tylko może lekko twarz młodego za jasna, ale to przy większym zdjęciu pewnie się niweluje, patrzyłem na histogram i myślałem że jak ustawisz balans bieli w Rawie, to juz wszystko ok. a tu nic bardziej mylnego, trzeba jednak niwelować balans, czy właśnie tak robiłeś?
-
-
-
Nie uwierzysz - balans b. zostawiłem w spokoju i w ogóle go nie ruszałem. Zamieniłem kolor ściany na swój własny, pobawiłem się kolorem skóry. Tu rozjaśniłem, tam przyciemniłem - 6/8 minut zabawy i gotowe ;)
-