przeczytałem, masz na mysli ten fragmet że można z ją nosić jak plecak? to może warto by było od razu go kupić ;-)
Wersja do druku
nie na samym początku opisu Enter napisał, że jest to torba na dużo sprzętu ale nie do noszenia na dłuższe dystanse.
Generalnie taki jeden worek na wszystko z samochodu na zlecenie i z powrotem :)
a na takie wielkie torby coraz częściej zastanawiam się czy nie kupię sobie po prostu stelaża jak do wózeczka jak babcie po bazarach wożą - może i to dziadkowo wygląda - ale moje plecy chyba jednak dla mnie ważniejsze niż wygląd :P
Enter - powiedz mi nie boisz się, że te klamry do szelek się urwą pod pełnym obciążeniem załadowanej torby?
Fajna ta torba jako zasobnik sprzętu (miękka, przenośna szafka). Rzeczywiście, w środku porządek jak w pruskim wojsku.
To przyznam się irytuje mnie w posiadanej Lowepro Classified 200AW, że prowokuje do wrzucania wszystkiego jak leci, używania jakichś futerałów, skarpet na obiektywy leżące na innych itp. Można oczywiście gadać o twórczym nieładzie, ale tęskni się czasem do tego, by otworzyć taką torbę, oblecieć wzrokiem wszystkie swoje zabawki i westchnąć: "ach, wy moje dzieciaczki..." ;)
Sebcio80
pisałem wcześniej :)
plecak mam i poza dłuższymi wypadami na outdoorowe focenie na długich dystansach bez częstej zmiany szkieł mi bardziej przeszkadza niż pomaga
Ta torba mi służy do dostarczenia sprzętu w miejsce i szybkie korzystanie z szybkim dostępem a też nie boję się na zleceniu wziąć jej na ramię otwartej i przenieść szybko w pobliską lokalizację - dla mnie to wygodniejsze niż pakowanie i zapinanie plecaka ale co kto woli - tak jak pisałem to torba dla maniaków
checiu
też szukam takiego stelaża na torbę ale nie znalazłem jeszcze odpowiedniego :)
jak wziąłem jeden od mamy to się rozłamał :)
co do szelek to testowałem klamry na dużo cięższym zestawie którego normalnie nie noszę w komplecie czyli średni format i wszystkie moje szkła do niego [wchodzi cały jak wyjmę wszystkie przegródki] i klamry wytrzymały.... ale
klamry są do wymiany bo zapięcie nie jest niczym blokowane i jak źle zapiąłem to prawie się wypięło więc szuka czegoś kompozytowego ale z zabezpieczeniem
MariuszJ Lowepro Classified 200AW jest mniejsza i bardziej reporterska zupełnie innego przeznaczenia
no tak ale nie ta wielkość :)
Ja widziałem całkiem solidne w kerfie na Wileńskim :) jedne były za 45 drugie chyba za 60 pln :) i serio rozważam zakup tych droższych :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
te droższe całkiem czarne i muszę powiedzieć wyglądało to dosyc solidnie - a ta torebka Twoja to mi się coraz bardziej podoba - choć zastanawiam się też nad zakupem jakieś walizki w sztywnej / skorupy i wyłożenia tego pianką :)
Fotograficzne porównanie
Tamrac Pro 13 MODEL 5613
Tamrac Pro 12 MODEL 5612
p1
p2
p3
opis później
Czy ktoś z Was posiada obecnie torbę Tamrac Ultra Pro 13?