Ja swoje zamawiałem też z Chin, ebay - użytkownik foto4easy, na razie nic nie padło i tak mam nadzieje pozostanie. Myślę że sensownym wyjściem byłoby pójście do jakiegoś elektronika. Jak to nie pomoże, to kontakt ze sprzedawcą.
Wersja do druku
Ja swoje zamawiałem też z Chin, ebay - użytkownik foto4easy, na razie nic nie padło i tak mam nadzieje pozostanie. Myślę że sensownym wyjściem byłoby pójście do jakiegoś elektronika. Jak to nie pomoże, to kontakt ze sprzedawcą.
W tym, że koszt przesyłki jest znaczący w porównaniu z ceną nabycia lampy a sprzedawca często wymaga przesyłki z trackingiem co jeszcze bardziej podnosi koszt. Teraz jasne?
A ty zawsze odpowiadasz za kogoś??? Czy to był może twój konkretny przypadek?
W moim przypadku, po kontakcie ze sprzedawcą, towar był odsyłany na koszt sprzedawcy.
Dlatego pytam, bo wiele osób "gdyba" sobie (nic osobistego ;-) ) lub zwyczajnie odpuszcza.
Pozdrówka!
Tak, mam kilkuletnie doświadczenie w kwestii zakupów w Chinach i HK i również reklamacji wadliwych towarów i bynajmniej nie są to ilości typu jedna wadliwa sztuka na pół roku. Nie wiem, może klientów z Irlandii traktują inaczej.
Ja jak kupwalem to pierwsza 468 nie dzialala (tzn. nie blyskala), ale nastepne 468 i 560 dzialaly i dzialaja. Dal mnie te lampy to rewelacja jak popatrzy sie na cene.
Decyzja zapadła 21 dni temu gdy kupowałem w hk YONGNUO YN468.
Dziś dotarła :)
Zaczynamy zabawę z lampą.
Bardzo Ciekawą ulotkę znalazłem wewnątrz opakowania.
YN 460 - TX 2.4G wireless TTL commander i YN460-RX 2.4 G wireless TTL .
To w innym wątku napisze ;)
Też posiadam yn-468, kupiłem ją zamiast 580ex2 żeby było zabawniej :P
Narazie się tylko pobawiłem bo staram się lamp używać najrzadziej jak się tylko da, stad też taka wymiana. Nie będę ukrywał ze przy wyborze zdecydowała obecność LCD, bo gdyby nie to oraz fakt ze Nissin Di622 nie współpracuje podobno z radiówkami RF-602, które chce nabyć w niedalekiej przyszłości, to bym brał tego drugiego. Pierwsze wrażenia miałem raczej średnie, nie robi ona wrażenia pewności, napewno jakbym poważniej bawił się fotografia to byłaby co najwyżej backupem, ale do amatorki, do nauki jest doskonała, cena wydaje się atrakcyjna w stosunku do możliwości, ale jak już wspomniałem to sprzęt do mniej "odpowiedzialnych" zastosowań. Mam nadzieje ze długo podziała :)
Moj Nissin smiga na Photixie Aster bez zadnego problemu, ale moze przez to, ze to Mark II i cos tam poprawili.
Jakby ktos chcial zobaczyc, to bede w Poznaniu w dniach 8-14 Stycznia :)
Albo zapraszam do Cork ;)