rozumiem i wiem że nie wyszło tak jakby miał na ślubie doświadczonego fotografa..
Wersja do druku
rozumiem i wiem że nie wyszło tak jakby miał na ślubie doświadczonego fotografa..
tak to prawda, rada jest taka, jezeli nie jestes w tym dorby rób na imprezie zdjęcile wlezie zabierz laptopa i zgrywaj odrazy foty, wal jak leci nawet zrób 10 tys zdjęć a wybierzesz z tego coś sensownego ( zaraz posypią się gromkie krzyki ze z tego nie przebierzesz fot itp itd bla bla bla) , na pierwszym slubie zrobilem gdzies z 4 tys zdjec, dlaczego? tak naprawde neiwiedzialem czego sie spodziewac wiec wiedzialem ze z wiekszej ilosci cos napewno wybiore, z kazdym razem jest coraz lepiej pamietaj o tym
jak na brak doświadczenia to nie ma tragedii, chociaż mniej mógł byś ucinać części ciała, np. rąk, czubków głowy itp. i tak jakoś chyba młodzi jacyś spięci...
12,14,16 kolor skóry wyglada jka u wampira lub zombie, popracuj nad tym no i na 12 włosy Pana młodego zlały się z tłem
Tragedii nie ma , zdjecia są w miare ok jak na początki jednak ja polecam ci troche wiecej kontaktu z Parą, zobacz że oni wogole w sobie zycia nie ma, jakby te zdjęcia to była dla nich męczarnia, jakby tego nie chcieli a slub był z musu bo kazali rodzice...
wiecej energii, emocji, zycia
12 bylaby fajna gdyby focus byl na osobie na z 1 planu a nie 2 planu,
14 fajne, ale jesli to crop z czegos wiekszego to dalbym wiecej 'dolu'
16,17 i 18 fajnie gdybys nie ucial, skrawka sukni, czubka buta, czubka glowy itd itp czasami lepiej miec wiecej i cos lekko cropnac [wtedy masz wybor] niz miec wlasnie takie poucinane czesci ciala/garderoby
19 calkiem inaczej wywolac i moze byc b.fajnie, ale duzo roboty na warstwach, jakies podwojne wywolania itd
no i jak ktos napisal wczesniej, o ile jeszcze panna mloda gdzies sie usmiechnie to mlody wyglada tak jakby ktos go zmuszal zeby tam byl ?!
Po pierwsze nie wszyscy jeśli nawet chcą potrafią świetnie pozować, a po drugie znam osobiście "młodego" który poszedł na sesję z musu,żona kazała ,a teść opłacił.Zgadnijcie jak współpracował z fotografem ?
14, 18, 12 (do rozjaśnienia, zdjątko ma ładny, żywy bokeh i szkoda oblewać go czernią) - podobne kadry z tak samo pociapanymi rękami. Ale jest ładnie.
O 14. bez wahania można myśleć nad jakimś fajnym drukiem - passpartout lub duży format. Zrób bokeh na 14 taki, jaki jest na 18 ( + zmniejszenie ocieplenia na skórze), a będzie git.
Można pomyśleć o 15. Na reszcie nic się nie dzieje i można je spokojnie wyoutować.
Primo - wszystkie zdjęcia tego wymagają ;-]. Secundo - sądzę, że z pół godzinki to zajmie. Zrobienie ładnej skóry, rozjaśnienie tła, podrasowanie kolorów - chyba wszystko.Cytat:
Zamieszczone przez miszaqq