Błagam nie...
Wersja do druku
Bangi ty sie tak niecies sam masz 550d i powiedz mi jak żyjesz z " tym fajansem"
@Shingo
No plam na matrycy nie mam..., zdjęć pod słońce staram się nie robić..., jakoś żyję 8)
Spokojnie, nic nie naprawiaj. Przeczytaj instrukcję aparatu, kilka poradników (książek) o fotografii i ciesz się swoją "armatą". Kolegom wybacz, ale na każdym forum to standard.
Tak naprawdę to jest to moja pierwsza lustrzanka (wczesniej był Fuji FinePix S9600) i mam mieszane uczucia, chciałem kupić Nikona D90 ale musiałem zbyt długo czekac no i kupiłem 550D, czasami jestem zadowolny a czasemi nie, ale do końca nie potrafię powiedzieć, czy to z mojej winy, czy aparatu, czy też innych czynników zewnętrznych :), niewykluczone że w przyszłości spróbuję jednak jakiegoś Nikona , ale to dopiero w przyszłości, tak naprawdę ile osób tyle opinii...
Shingo, nie ma sprawy, ale najpierw Ty poszukaj duże szkło powiekszające i pstryknij swój dziubek. Czekam na całą sesje :mrgreen:
Do reszty:Jak komuś cos nie pasi to nie musi tu patrzeć.
Reszcie kolegom co są mili dziekuje. Czytałam jedną ksiązke ale trudno to wszystko zapamietać. Mnie się wydaje ze mam cos z aparatem, bo moją starą komórką lepsze focie wychodziły mi niż moim Canonem.
Wstawiam takie co mi się najbardziej podobają,poprawiała je w Picassie ale i tak kolory nie ładne.:(
Mam kumpla co sobie kupił tańszą lustrzanką nie Canona i fajniejsze mu fotki robi. To może ten sprzedać a kupić Nikonna? Tak się zastanawiałam jak kupowałam to sprzedawca powiedział że Canony są lepsze :evil:.
Lepsze, gorsze to nie ma znaczenia. Są porównywalne. To nie aparat robi zdjęcia, tylko ty i akurat przy pstrykaniu z biodra pod słonce nie ma znaczenia jaki napis będziesz miała na pasku. Jeszcze raz powtarzam, skup się na zdobywaniu wiedzy teoretycznej z zakresu ekspozycji i kadrowania. Picassę sobie daruj, spróbuj z PSE lub LR albo chociażby z oprogramowaniem canona zamieszczonym na płytce z softem do aparatu, to na początek powinno wystarczyć. I fotografuj dużo stosując w praktyce dobre rady z książek, a po pewnym czasie będziesz wiedziała czy aparat który posiadasz jest dobry dla ciebie czy nie.
Witam serdecznie.
Canony są najlepsze :D.
Od nich, lepsze są tylko te (Canony), na końcu których stoi ktoś z odrobiną wprawy (lub pokory) :wink:.
Proszę pozdrowić sprzedawcę, przeczytać jeszcze jedną książkę (o fotografowaniu) i robić zdjęcia (to z ptakiem jest całkiem fajne, z BMW nie), o ile jeszcze Cię to bawi :shock:.