To co innego mówiła rzecznik praw konsumenta. Jeśli jest niezgodny z umową po pierwszej naprawie czyli nie jestem w stanie użytkować muszą dać nowy lub zwrot pieniędzy. Ja nawet poświęciłbym swój czas jeśli by dać nie chcieli
Wersja do druku
To co innego mówiła rzecznik praw konsumenta. Jeśli jest niezgodny z umową po pierwszej naprawie czyli nie jestem w stanie użytkować muszą dać nowy lub zwrot pieniędzy. Ja nawet poświęciłbym swój czas jeśli by dać nie chcieli
Dawno nie widzialem czlowieka tak czesto stosujacego szyk przestawny.
Jesli uwazasz, ze musza Ci dac, to zadzwon/wyslij i im to powiedz. Przy czyszczeniu matrycy po oddaniu dostalem jeszcze bardziej brudna, po dyskusji z panami z Zytniej zamontowali zupelnie nowa matryce. Idz/dzwon i sie kloc.
Witam,
Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Nie dawno wrócił z serwisu mój 60d i sytuacja wyglądała podobnie. W żadnym z moich trzech obiektywów nie chciał ruszyć AF. Miałem już czarne myśli, bo gwarancja akurat wygasła parę dni wczesniej. Jednak przestawilem pokrętło na zielony prostokąt i o dziwo autofocus zadziałał. Przywrocilem ustawienia fabryczne i wszystko zadziałało już poprawnie.
I tutaj z czystej ciekawości pojawia się moje pytanie, czy spotkał się ktoś z Was drodzy forumowicze z czymś podobnym i czy było to tylko niewinne "zawieszenie" się oprogramowania?
Pozdrawiam.
To nie jest usterka,lecz słaba znajomość instrukcji i możliwości aparatu.Poczytaj o funkcjach użytkownika a w nich o opcjonalnych ustawieniach AF.
Miałeś przestawione w funkcjach użytkownika sterowanie AF ze spustu migawki na przycisk AFOn.[Ja tak ustawiam].
Heh, to wiele wyjaśnia :-D Chociaż sam nic nie przestawialem, tak dostałem ustawione z serwisu.
To normalne ustawienie,jak pisałem, tak też używam.Serwis sprawdza działanie AF więc konfiguruje tak aparat aby sterować rozdzielnie pomiarem światła i AF.Nie jest przecież tak że punkt pomiaru światła jest zawsze tożsamy z miejscem pomiaru ostrości
Przejrzeć ustawienia Cfn ,to pierwsza rzecz gdy się bierze aparat w ręce.Bogactwo niespodzianek jakie się w nim kryje jest spore.
Sprzęt powracający z innych rąk najlepiej IMHO od razu potraktować przywróceniem ustawień fabrycznych i po sprawdzeniu wprowadzić swoje ustawienia.