chodzi glownie o rozdzialke
Wersja do druku
chodzi glownie o rozdzialke
no i teraz pytanie co chcesz zeby komentować? efekt kolorystyczny? czy kadry?czy obie rzeczy? bo dla mnie ani to ani to ni w oko ni w szyje (znaczy nie przypadło do gustu)
Jeżeli dopiero sie uczysz to poszukaj sobie presetów do ligtrooma jest tego w sieci sporo(jak chcesz to pisz do mnie to Ci podam co gdzie i jak) i tam tylko w końcowej fazie suwakami robisz poprawki kosmetyczne.
to pisz tu o presetach:)
pouczyć to trzeba się fotografii, czas na ciemnie przyjdzie jeszcze
Walczę aby osiągnąć efekt jak np. na tym zdjęciu - http://www.flickr.com/photos/yuliatangled/4901483501/ , ale nijak mi to wychodzi. Czy jest w stanie ktoś naprowadzić na właściwą drogę? Jakiś krótki tutorial zamieścić albo wysłać do odpowiedniej lektury poza przeglądarką google, yahoo, etc. :)? Będę niesamowicie wdzięczny.
WPISZ W GOOGLE CROSS PROCESSING łykaj wiedzę i stworzysz taki efekt.
Do shopa są gotowe akcje cross, efekty czasem dobre, czasem mniej. Gotową akcje, jak ją już sobie znajdziesz, zostaw otwartą ( żeby szop nie scalał na koniec warstw ) daje to większe pole manewru.
Serdecznie dziękuje za podanie nazwy. Tyle potrzebowałem, reszta w moich rękach. Po stokroć dziękuje :))