-
Zapomnialem dodac, zadne zdjecie nie bylo pozowane, kazde zdobyte na miescie....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Obrobki sie ucze na darmowkach, HDR i picassa, PS jeszcze nawet nie dotykałem :( , kilka zdjec jak samojed hunde - z zaprzyjaznionego balkonu :))
Czy sa w warszawie jakies fajne kursy PS czy fotografii, chociaz zakup takiego drogiego oprogramowania dla amatora - jest nieoplacalna i nieuzasadniona, a na kurs przyjsc z wersja ''portable'' troche nie przystoi :))) Na swoim komputerze nie mam zainstalowanych zadnych witaminek, z tad darmowe programy...
-
Coś się dzieje, jakieś oko jest :-)
Ale z minusów to: koszmarki obróbkowe typu desaturacja selektywna, HDR..
-
No własnie musze sie jeszcze duzo nauczyc chociazby po to aby desaturacja nie kojarzyla mi sie z saturadorami wody mineralnej za czasów PRL.... :)))
-
Co do obrobki, uprzedze pytania, mam laptopa z monitorem 12 cali, uzywam tylko picassa i dude do hdr.... nie mam czasu zbytnio na nauke ale chetnie wygospodaruje tylko i wylacznie dla wlasnej przyjemnosci troche czasu, coraz bardziej mnie ta pasja wciaga, i mysle ze za kilka lat swietlnych, bede sie czul na tyle dobrze by przykrecic na statyw lustro..... dopoki nie czuje sie na silach to amatorze na kompakcie...
-
mi się podobają - prawie każde opowiada jakąś historię
te zmiękczenia niepotrzebne
pozdro
-
Dobre masz oko; świetnie uchwycone momenty. Jedyne do czego się przyczepię to to, że do streetu zdjęcia B&W powinny być tylko B&W, bez selektywności kolorów.
Pozdrawiam
-
Kilka starych, tez zle obrobionych ale czy nie mi ma sie podobac, jak sie samemu bawi....:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
-
Nie rób tych koszmarków kolorowych i bedzie duzo lepiej :)
-
Oj,chyba jednak ktoś nas robi w konia. Zupełnie początkujący nie ma prawa wiedzieć, co jest np. HDR. O obróbce nie wspomnę...
Cezary, żart się udał, możesz się zdekonspirować.
-
Mi sie wydaje ze wlasnie poczatkujacy uzywaja HDR dopiero z czasem uswiadamiaja sobie jak bardzo popsuli zdjecia ;)